Bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC)

Bronhopneumopatia-cronică-obstructivă-BPOCNoţiunea de bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPCO) cuprinde bronşita cronică, emfizemul şi unele forme de astm bronşic, în stadiile lor avansate, când nu se mai pot diferenţia, având ca semne comune: respiraţia şuierătoare (wheezing), dispnee de efort, sindrom obstructiv (îngroşarea mucoasei bronşice, lezarea pereţilor bronşici, vâscozitatea mucusului etc., îngustează calibrul bronhiilor, determinând obstrucţia acestora).

De aceea se consideră că există o singură boală cu semnele arătate mai sus, dar în cadrul ei se individualizează un tip predominant bronşitic (tuse, expectoraţie) şi un alt tip predominant emfizematos (dispnee).

Pentru aceste motive, am expus bronşita cronică separat şi emfizemul separat.

Sursa: ,,Teologie si medicina pentru familie”, Dr. George Stan (o lucrare de mare valoare, pe care o recomand).

Învață să te menții sănătos: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *