Sistem de sunet 5.1. Cum il utilizezi pentru a avea o auditie perfecta?

cel-mai-bun-sistem-audioExperienta pe care o traiesti atunci cand te joci, te uiti la un film sau asculti muzica este amplificata extrem de mult de calitatea sunetului. Un sunet surround, de cea mai buna calitate, poate sa contureze momente cu adevarat incredibile.

Daca iti doresti un sunet perfect, asemanator cu cel de la cinema, de care sa te bucuri in fiecare seara, un prim pas pe care trebuie sa il faci este sa achizitionezi un sistem de sunet 5.1 bun. Definitia unui sistem 5.1 bun este data de cateva detalii importante:

  • Valoare in Watti pe care o are amplificatorul decide cat de puternic este sistemul audio. Pentru un living de 20 de metri patrati nu este nevoie de o cine stie ce putere, insa este bine sa te orientezi spre o valoare cat mai mare. Cu cat mai mult, cu atat mai bine.
  • Spectrul e frecventa este si el foarte important. In principiu, boxele trebuie sa acopere o banda intre 25 Hz si 16 kHz, fiind spectrul ce poate fi pereput de majoritatea oamenilor. Un sistem bun are banda intre 20 Hz si 20 kHz si un filtru pentru frecventele joase, care pot fi destul de neplacute pentru starea oamenilor.
  • Masurata in Ohmi, nu starneste prea mare curiozitate in randul utilizatorilor, desi ar trebui. Aceasta este rezistenta variabila a bobinelor din difuzoare. Impedanta de iesire a amplificatorului nu trebuie sa fie niciodata mai mica decat impedanta difuzoarelor, deoarece inseamna scadera puterii.

Vezi rapid o ofertă de preț la sistemele de sunet 5.1: CLICK AICI.

Cum se amplaseaza boxele in camera pentru rezultate perfecte?

Un sistem 5.1 este format din șase difuzoare: cel central, cel ce se pozitioneaza in fata stanga, cel ce se pozitioneaza in fata dreapta, cele din spate ( stanga si dreapta ) si subwoofer-ul, care asigura tonalitatea cea mai joasa, adica basul.

Pentru a obtine rezultate perfecte ale sunetului atunci cand asculti muzica, te uiti la filme sau te joci, difuzorul central trebuie sa fie pozitionat sub ecranul televizorului. Cele doua boxe din fata trebui sa fie pozitionate la aceeasi distanta fata de ecran. De asemenea, persoana careia ii este adresat sunetul trebuie sa se pozitioneze tot la aceeasi distanta fata de televizor.

In ceea ce priveste difuzoarele din spate, acestea se aseaza in spatele canapelei sau fotoliilor, la un unghi de 45 de grade fata de perete.

Basul poate sa fie pozitionat oriunde, insa este bine sa nu fie lipit de peret, in asa fel incat sa nu ii deranjeze pe vecini. In principiu, acesta trebuie sa furnizeze un sunet cat mai natural, care se aude in toata camera fara sa dea indicii despre locul in care se afla.

Profită de Oferta actuală eMAG la sistemele de sunet 5.1: CLICK AICI.

Sistem wireless sau cu fir?

Este o problema pe care o au majoritatea celor care doresc sa achizitioneze un sistem audio. Sistemul wireless poate parea o alegere perfecta, deoarece te scuteste de cautarea solutiilor pentru a ascunde firele. Din pacate, majoritatea audiofililor considera ca lipsa firelor scade foarte mult din fidelitatea boxelor.

Varianta cu fir este, asadar, cea mai indicata pentru cei care sunt in cautarea calitatii. In cazul in care in camera ai mocheta, firul poate sa fie trecut pe sub marginile acesteia, atata vreme cat este suficient de lung. Pentru montarea sistemului in camerele cu parchet sau gresie exista sisteme petnru mascarea firelor pe care le poti folosi fara probleme. Majoritatea sunt usor de intretinut si arata cel putin decent in incapere.

Acum putem spune ca stii cu se utilizeaza un sistem de sunet 5.1. Mult succes!

Sisteme de sunet 5.1 de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *