Cum alegi cea mai buna priza trifazica?

cea mai buna priza trifazicaO priza trifazica este utilizata in domeniul industrial si trebuie sa indeplineasca normele europene standard. Echipamentul se foloseste pentru a conecta diferiti consumatori mobili de curent electric, in diverse locuri, cum ar fi santiere de constructii, ateliere, ferme sau magazine.

Este bine de retinut faptul ca prizele trifazice se deosebesc de cele obisnuite, de uz casnic. Primele au caracteristici speciale pentru conectarea diferitelor echipamente de tip industrial.

Montarea unei prize trifazice se realizeaza numai de catre personal autorizat. In magazine vei intalni numeroase astfel de modele, dar este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna priza trifazica, potrivita pentru afacerea ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la prizele trifazice: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna priza trifazica in functie de tip?

Prizele trifazice pot fi in functie de tip de mai multe feluri: de perete, incastrate, pentru cablu.

Priza trifazica de perete – acest model este conceput in mod special pentru a fi montat pe tencuiala, in interiorul cladirilor industriale. Este confectionata dintr-un material plastic de foarte buna calitate. Spre exemplu, pentru modelul IP 447, caracteristicile sunt urmatoarele: intensitatea este de 16 A, tensiunea de 230 V, iar numarul de poli 3P.

Priza trifazica incastrata – produsul se monteaza in perete, fiind pentru uz industrial. Spre exemplu, un model tripolar 3P+N+E are curentul nominal de 32 V, iar frecventa nominala de 50 Hz. Are o adancime de 59 mm, inaltimea de 107 mm si latimea de 84 mm. Este conceputa pentru o tensiune de alimentare de 380 – 415 V.

Priza trifazica pentru cablu – este special realizata pentru montajul unui cablu electric. Este fabricata din plastic de foarte buna calitate. Este utilizata pentru uz industrial, avand clasa de protectie IP 44.

Profită de Oferta actuală eMAG la prizele trifazice: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna priza trifazica in functie de amperaj?

Prizele trifazice pot fi clasificate in functie de amperaj, astfel: de 16 A, 32 A, 63 A, 125 A.

Priza trifazica de 16 A – acest tip poate fi intalnit atat la modelele de perete, cat si la cele incastrate si pentru cablu. Exista variante cu numarul de poli 3P+E pentru curent trifazic simetric si 3P + N + E pentru echipamente cu consumatori de curent trifazic asimetric.

Priza trifazica de 32 A – produsul se utilizeaza pentru numarul de poli 3P cu o tensiune de 400 V. Exista modele specifice pentru prize de perete, incastrate, dar si pentru cablu.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la prizele trifazice: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna priza trifazica in functie de numarul de poli?

Prizele trifazice pot fi in functie de numarul de poli de doua feluri: 3P + E, in cazul echipamentelor pentru consumatori de curent electric simetric (la motoare) si 3P + N + E pentru curent asimetric.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna priza trifazica. Spor la cumparaturi!

Prize trifazice de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *