Pierderea sarcinii (avortul spontan)

avortul-spontanUnele sarcini nu sunt duse la termen pentru că sarcina este pierdută. Termenul tehnic pentru pierderea sarcinii este avort spontan.

Este definit ca fiind pierderea sarcinii înainte de 20 de săptămâni.

Cea mai frecventă cauză pentru pierderea sarcinii este anomalia cromozomială a fătului, care îl face să nu supraviețuiască.

Alte cauze ale pierderii de sarcină sunt incompetența cervicală (cervixul se deschide și se subțiază înainte ca sarcina să ajungă la termen), sarcina ectopică (implantarea oului fertilizat în afara cavității uterine, cel mai adesea într-una dintre trompele uterine), infecții, boli glandulare, diabet și hipertensiune arterială din cauza sarcinii.

Exercițiul, activitatea sexuală, ridicarea de greutăți sau căzăturile nu produc, în general, pierderea sarcinii. Circa 5% dintre femeile americane în perioada fertilă pierd două sau mai multe sarcini și pentru mai mult de jumătate dintre ele nu există explicații.

Plante:

Se crede că ceaiul de frunze de zmeur băut în ultimele luni de sarcină întărește uterul și reduce riscul de pierdere de sarcină.

Pierderea sarcinii (avortul spontan) – Recomandări:                                       ,

  • Dacă aveți sângerări sau crampe în timpul sarcinii, contactați imediat medicul și urmați-i sfatul.
  • Nu ignorați sentimentele de durere, depresie sau vinovăție pe care le simțiți după o pierdere de sarcină. Doctorul vă poate recomanda un consilier de specialitate sau pe cineva care va înțelege cum vă simțiți. Este, de asemenea, important să discutați cu doctorul despre cauza posibilă a pierderii sarcinii în așa fel încât să vă poată liniști în privința sarcinilor viitoare. Este normal și să treceți printr-o pierdere de sarcină fără traume emoționale.

Pierderea sarcinii (avortul spontan) – Observații:

  • Sângerările nu sunt neapărat un semn al unei pierderi de sarcină iminente, dar trebuie să fie luate întotdeauna în serios. O examinare pelviană va fi, probabil, necesară pentru a se determina dacă cervixul a început să se dilate sau dacă membranele care înconjoară fetusul sunt rupte. Dacă sunt prezente ambele simptome, este sigur că veți pierde sarcina.
  • Travaliul prematur înseamnă începerea contracțiilor uterine ritmice înainte ca fătul să ajungă la maturitate. Apare, în general, între săptămâna a 20-a și săptămâna a 37-a a sarcinii.
  • Se crede că, mai degrabă, cafeaua decafeinizată decât cafeaua normală poate fi cauza avortului spontan în timpul primului trimestru.
  • Femeile cu una dintre cele două disfuncții genetice care le face să fie predispuse la cheaguri de sânge pot fi în pericol de a pierde multe sarcini. Femeile care au avut cel puțin două pierderi de sarcină ar trebui testate pentru aceste defecte. S-a sugerat că o anumită medicație pentru fluidizarea sângelui ar putea să crească șansele unei sarcini normale. Trebuie consultat doctorul înainte să luați orice fel de medicație în timpul sarcinii.

Sursa: ,,Nutriție și biotratamente, de Phyllis A. Balch, o lucrare de mare valoare, pe care o recomand.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *