Arsurile la stomac în sarcină. Recomandări

arsurile-la-stomac-in-sarcinaArsurile la stomac apar mult mai des in timpul sarcinii decât normal. Creșterea uterului în dimensiune duce la trecerea fluidelor din stomac în esofag și hormonii prezenți în timpul sarcinii tind să slăbească mușchii sfincterului.

Arsurile la stomac în sarcină – Recomandări:

  • Pentru a preveni arsurile la stomac, nu consumați mâncăruri condimentate sau grase, alcool, cafea, praf de copt sau antiacizi care conțin bicarbonat de sodiu (cum este Alka-Seltzer).
  • Rămâneți activă și în picioare, în special după mese.
  • Pentru a ușura disconfortul, încercați să folosiți Acid-Ease sau mestecați tablete de papaia. Aceste produse, care se găsesc în magazinele cu produse naturiste, conțin enzime naturale din plante și pot fi luate la masă și/sau între mese, după nevoie. Sunt sigure și eficiente în reducerea arsurilor.
  • Când apar arsurile, încercați să beți un pahar cu lapte cald de soia sau de orez.
  • Nu mâncați sau beți nimic, cu excepția apei, cu câteva ore înainte de culcare sau de a vă întinde ca să vă odihniți.
  • O dietă bogată în carbohidrați poate ajuta dacă aveți arsuri.

Sursa: ,,Nutriție și biotratamente, de Phyllis A. Balch, o lucrare de mare valoare, pe care o recomand.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *