Care este cea mai buna cafea? Cafeaua Arabica, cafeaua Robusta

cafea-tchibo-robustaTu ţi-ai putea imagina dimineţile fără cea mai bună cafea? Dacă nu, înseamnă că faci parte din grupul foarte numeros al iubitorilor de cafea şi cu siguranţă, ai anumite preferinţe foarte bine definite cu privire la calitate pe care ar trebui să o aibă această băutură estentială stării tale de bine.

Pentru a te ajuta să alegi cel mai potrivit sortiment de cafea, în rândurile ce urmează voi încerca să desluşesc misterul celei mai bune cafele, astfel că te invit să le citești cu atenție.

Precum bine ştii, încă de la început ar trebui să faci o alegere şi anume, să te decizi dacă optezi pentru cafeaua boabe sau pentru cafeaua gata măcinată.

Specialiştii recomandă cafeaua boabe, deoarece studiile au evidenţiat faptul că după două ore de la măcinare cafeaua începe să-şi piardă din aromă şi tărie.

Totuşi, producătorii de top garantează faptul că o cafea măcinată, ambalată în vid, îşi va păstra nealterată aroma sa naturală pentru cât mai mult timp.

Dacă alegi cafeaua boabe, ceea ce te și sfătuiesc, ai nevoie și de o râșniță de cafea, pe care o gasești în piață la un preț accesibil. Un articol foarte utile despre cum să îți alegi o râșniță de cafea, pe care te sfatuiesc să îl citești, gasești AICI.

Ştiai că există peste 50 de specii de arbori de cafea şi că substanţa extrasă din aceştia au proprietăţi diferite?

Ei bine, în funcţie de specia arborelui de cafea utilizat, în momentul actual, pe piaţă există două mari categorii de cafele.

Poţi astfel să alegi dintre consacrata şi iubita cafea Arabica, care este recunoscută la nivel mondial pentru aroma intensă şi gustul plăcut şi cafeaua Robusta, care este puţin mai amăruie şi mult mai concentrată, fiind ceva mai “agresivă” cu papilele gustative.

Cafea Arabica la un preț foarte bun îți poți achiziționa de aici, iar cafea Robusta de aici. 

Gradul de prăjire al celei mai bune cafele

Concentraţia de cofeină dintr-un anumit sortiment de cafea este determinată şi de gradul de prăjire al acesteia.

Astfel, o cafea verde, adică neprelucrată din punct de vedere termic, va avea o concentraţie foarte crescută de cofeină şi în acelaşi timp, va deţine şi proprietăţi importante antioxidante, dar în schimb poate să fie ceva mai greu de agreat de unele persoane.

Cafeaua prăjită este o formă des întâlnită, o cafea la care majoritatea dintre noi apelăm.

Procesul de prăjire diferă de la o firmă producătoare la alta, existând diferenţe de gust şi de tărie de la un brand la altul.

Aşa că, din aceast punct de vedere, alegerea se face ţinându-se cont de propriile preferinţe gustative.

În concluzie, cea mai bună cafea este cea oferită de firme care te respectă şi-ţi oferă doar calitate. Cel mai important criteriu de alegere este propria dorinţa, aşa că ţine cont de ea dar şi de sfaturile noastre şi cu siguranţă te vei bucură de răsfăţ servit în ceşti de cafea.

Ce cafea îți recomand?

Dacă ai ajuns până în această fază a articolului, cu siguranță vrei și recomandări concrete.

Astfel, îți recomand:

Citește si articolul despre cum să prepari cea mai bună cafea la ibric: click aici.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *