Panourile Radiante cu Infrarosu, cea mai buna varianta de incalzire pentru locuitorii orasului Galati

Panourile Radiante cu InfrarosuPrimarul municipiului Galati a afirmat pe 17 octombrie 2018 ca sistemul centralizat de incalzire nu va mai fi pornit in iarna 2018/2019 si nici in iernile urmatoare. Masura a fost luata, conform spuselor primarului Ionut Pucheanu, datorita faptului ca sistemul centralizat de termoficare este ineficient, in conditiile in care numarul consumatorilor este tot mai mic, iar pierderile sunt foarte mari, generand costuri uriase pentru bugetul local.

Galatenii care inca nu au apelat la surse alternative de incalzire (aproximativ 2.500-3.000 de apartamente, daca exceptam cele 6.000 de apartamente prinse in programul micro-centralelor de cartier) sa se grabeasca.

De altfel, primaria continua sa le acorde oamenilor ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru a-si cumpara sisteme alternative de producere a caldurii si apei calde (centrale termice, pe gaz sau electrice, panouri radiante, boilere etc), in asa fel incât sa devina independenti din punct de vedere termic.

De ce panouri radiante cu infrarosu?

Panourile radiante cu infrarosu sunt sisteme de incalzire ce asigura o incalzire sanatoasa, rapida, cu un consum redus de energie electrica, iar procesul de instalare este foarte rapid.

Instalarea panourilor radiante cu infrarosu se realizeaza intr-un timp foarte scurt, nefiind nevoie de obtinerea de autorizatii prealabile.

Ele se pozitioneaza, in principal, pe tavanul incaperii, asigurand distributia uniforma a caldurii in intregul spatiu, iar peretii vor ramane liberi pentru pozitionarea mobilei sau a celorlalte obiecte.

Chiar daca se vor potiziona pe tavan, ele nu vor strica aspectul camerei, fiind niste aparate cu un design placut, subtiri si foarte elegante.

Pentru cei care vor ceva deosebit, exista si varianta panourilor radiante tip tablou, cu un aspect impresionant, comparandu-se din punct de vedere estetic cu un tablou obisnuit, aducand un plus de valoare aspectului camerei.

Panourile radiante se vor instala impreuna cu un termostat de ambient, cu rol de a mentine constanta o anumita temperatura, acesta asigurand functionarea panoului doar atat cat este nevoie, maximizandu-se in acest mod eficienta.

Gama panourilora radiante cu infrarosu din piata romaneasca este una variata, existand varianta pentru orice tip de aplicatie.

Astfel, incalzirea cu radiatie infrarosie se poate folosi inclusiv la exterior, pentru incalzirea, spre exemplu, a spatiului pentru fumatori. Eficiente in acest caz sunt lampilor cu infrarosu.

De asemenea, panourile radiante cu infarosu reprezinta o varianta foarte buna si pentru incalzirea spatiilor industriale, cu inaltimea de peste 3,5 m, prin varianta panourilor radiante industriale. Acestea se vor fixa in tavanul incaperii, asigurand temperatura dorita, la cele mai mici costuri.

Totodata, trebuie sa mai ai in vedere si faptul ca panourile radiante cu infrarosu reprezinta singura varianta de incalzire ce asigura o incalzire zonala eficienta (a unui anumit perimetru dintr-un spatiu mai mare, deschis).

Pentru alegerea celor mai potrivite panouri radiante este bine sa consulti un specialist in domeniu, printre cei mai buni fiind specialistii de la http://www.panouri-radiante-infrarosii.ro.

De ce panouri radiante cu infrarosu si nu o centrala termica pe gaz sau electrica?

Pentru ca panourile radiante asigura un consum mai mic de energie electrica, asigurand totodata, o incalzire sanatoasa, radiatiile infrarosii producand o serie de efecte benefice asupra organismului uman.

Referindu-ne in continuare la efectele benefice pe care le au panourile radiante asupra organismului uman, este imporant sa precizam si faptul ca acestea vor regla umiditatea in incapere, astfel ca vei scapa de problema aerului uscat, respectiv de riscul aparitiei mucegaiului.

Spre deosebire de o centrala termica, panourile radiante cu infrarosu au o durata mult mai mare de viata, iar intretinerea se realizeaza mult mai usor, nefiind nevoie de realizarea reviziilor periodice, cum este cazul centralei pe gaz. Pur si simplu le instalezi, le conectezi la o sursa de energie electrica, setezi temperatura dorita pe termostat si ele vor functiona fara a mai fi nevoie de interventia ta.

Totodata, spre deosebire de centarele termice, care incalzesc prin convectie, panourile radiante cu infrarosu asigura o temperatura uniforma in incapere, diferenta de temperatura dintre pode si tavan fiind mult mai mica. Acest lucru se datoreaza principiului deosebit de functionare, respectiv principiului de incalzire pe baza radiatiei infrarosii, principiu identic cu cel al incalzirii solare.

Prin instalarea panourilor radiante cu infrarosu vei avea de castigat si in ceea ce priveste aspectul, acestea fiind foarte elegante, ocupand si foarte putin spatiu.

Daca vrei sa iesi si mai mult in evidenta, poti merge pe varianta panourilor radiante tip tablou, cu un aspect impresionant, capabile sa uimeasca chiar si pe cei mai pretentiosi vizitatori.

De asemenea, panourile radiante iti confera si posibilitatea incalzirii autonome a fiecarei camere, astfel ca poti opta pentru mentinerea unei temperaturi ambientale diferite pe fiecare camera.

Te sfatuiesc sa privesti alegerea sitemului de incalzire ca pe o investitie pe termen lung, si sa alegi inteligent, orientandu-se catre un sistem de incalzire cu durata mare de viata, costuri minime de intretinere si un consum redus de energie electrica, asa cum este sistemul de incalzire cu panouri radiante cu infrarosu.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *