Herpes bucal (herpes de febră). Recomandări, observații

Herpes bucal (herpes de febră)Herpesul bucal este provocat de virusul 1 herpes simplex (HSV-1), legat, în diferite forme, de virusul care declanșează herpesul genital. Herpesul bucal apare după trei sau zece zile de la contactul cu virusul și durează aproximativ trei săptămâni. Virusul rămâne apoi permanent în corp și se deplasează în sistemul nervos apropiat de buze.

Rămâne adormit acolo până când apare febra, o răceală sau o infecție virală, expunerea la soare sau la vânt, stresul, menstruația, nivelul crescut al aminoacidului arginină sau scăderea sistemului imunitar. Buba este foarte contagioasă și foarte comună. Studiile au arătat că între 30 și 60% dintre copii poartă virusul până la vârsta de 10 ani.

Se spune că există șase etape în dezvoltarea herpesului bucal. În prima etapă, nu se vede rana, dar se simt înțepături și mâncărimi în jurul zonei afectate. În stadiul doi, zona începe să se umfle și să se înroșească ușor. Etapa a treia începe cu primele semne de bășică. Etapa a patra este mai dureroasă și apare, în general, în ziua a patra. Se formează o ușoară coajă sau o ulcerație și herpesul intră în etapa a cincea, când la suprafața ulcerației se formează o crustă dură. Această etapă durează, de obicei, cel puțin patru zile. A șasea etapă începe în jurul zilei a zecea, când rana rămâne roșie și ușor umflată, dar fără crustă dură.

Herpesul se vindecă după circa zece zile, în funcție de gravitate.

Herpesul bucal. Recomandări

 • Mâncați multe legume crude, iaurt și alte produse fermentate.
 • Dacă herpesul bucal apare des, verificați dacă nu suferiți de hipotiroidism.

Herpesul bucal. Observații

 • Medicamentul acyclovir (Zovirax) în capsule, lichid sau unguent se prescrie adesea pentru herpesul bucal.
 • În studii s-a arătat că penciclovir (Denavir) cremă reduce durata infecției în medie cu o zi.
 • Un nou medicament fără rețetă numit docosanol (Abreva) a fost aprobat pentru a reduce durata de vindecare a simptomelor herpesului bucal. Medicamentul conține 10 procente docosanol, un agent antiviral. Este un medicament aplicat local de cinci ori pe zi și e recomandat adulților și copiilor de peste 12 ani. Copiii mai mici de 12 ani pot folosi medicamentul numai sub supraveghere medicală.
 • Relaxarea și tehnicile de vizualizare (a-ți imagina că virusul va fi distrus de globulele albe vindecătoare, de exemplu) pot reduce gravitatea erupției herpetice.                                                                                        .
 • Dacă aveți predispoziție la alergii, puteți avea o disfuncție a sistemului imunitar și puteți fi sensibil la herpes bucal.

Sursa: ,,Nutriție și biotratamente de Phyllis A. Balch, o lucrare de mare valoare, pe care o recomand, reprezentând un „ghid complet pentru vindecarea fără medicamente, prin vitamine, minerale, plante și suplimente nutritive″.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

2 răspunsuri

 1. Herpes bucal spune:

  Herpesul bucal reapare din cauza imunitatii scazute si a dezhidratarii asa cum am citit pe net si dupa am stat si m-am analizat si chiar asa e.

 2. Nicolò Gianluca spune:

  „Recunoscând Dr.Sacre pentru tot ajutorul pe care l-am avut pentru viața mea, aveam Herpes Simplex Virus și am planificat să ne căsătorim la începutul lunii decembrie când am hotărât să ne testăm mai întâi și am aflat că logodnica mea a fost HSV 2 Pozitiv, logodnica mea era atât de nefericită, pentru că aceasta era o barieră pentru că ne-am căsătorit, așa că am ieșit să caut un remediu pentru partenerul meu și a fost atât de surprinzător faptul că dr. Sacre a fost o binecuvântare și vindecare pentru mase , după ce a citit despre lucrarea sa pe un blog i-am trimis imediat un e-mail: (sacretempleofpower@gmail.com) și mi-a scris că logodnica mea va fi OK și că ne căsătorim în același an, nu am putut să cred, după ce a făcut tot ce trebuie făcut, am fost surprinzător că, după 2 săptămâni de utilizare a medicamentului, logodnica mea a mers la doc și a fost diagnosticată negativ. Pentru mai multe informații, contactați adresa de e-mail sau Ce aplicație: +2348159768201
  El vindecă și el
  Cancer de plamani
  Cancer de sânge
  Hart cancer
  Tratamentul cu astm
  Tratamentul cu autism

  Numele meu Nicolò Gianluca din Italia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *