Cum alegi cele mai bune scaune auto pentru copii?

cel-mai-bun-scaun-auto-copiiAtunci cand vine un copil in familie, parintii isi pun problema sa isi achizitioneze un scaun auto, iar pentru confortul si siguranta copilului te sfatuim sa-ti achizitionezi cel mai bun scaun pentru copii.

Scaunele auto pentru copii sunt scaune speciale pentru masina, esentiale pentru siguranta micutului, atunci cand te deplasezi cu automobilul.

Trebuie stiut faptul ca un scaun auto trebuie sa fie conceput in conformitate cu normele europene. Parintii trebuie sa fie constienti ca trebuie respectata regula care impune transportul copiilor pe bancheta din spate a masinii.

Astfel, in conformitate cu legile in vigoare transportul copiilor sub 12 ani este interzis pe scaunul din fata al autoturismului, iar al celor sub 3 ani se face numai pe scaune auto speciale, omologate.

Scaunele auto pentru copii se aleg in functie de greutatea si varsta acestora. Va prezentam mai jos un ghid pentru a alege cel mai bun scaun auto pentru copii, potrivit necesitatilor tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la scaunele auto pentru copii: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune scaune auto pentru copii?

Tipuri de scaune auto pentru copii

In prezent, in magazinele de specialitate exista trei tipuri de scaune auto pentru copii.

-Pentru copiii care au varsta de pana la 12-15 luni sau greutatea de maximum 13 kilograme, sunt scaune auto care se fixeaza cu spatele la directia de mers a masinii.

-Pentru copiii care depasesc varsta de 15 luni si pana la 5 ani (cu greutatea cuprinsa intre 9 si 18 kilograme) scaune auto care se fixeaza cu fata la directia de mers.

-Pentru copiii cu varste intre 5 si 12 ani (cu greutatea cuprinsa intre 15 si 36 de kilograme) sunt scaune inaltatoare care se fixeaza cu fata la directia de mers.

Un scaun auto pentru copii se recomanda atat pentru o calatorie scurta, cat si pentru una lunga, cu masina.

Cele mai bune scaune auto pentru copii la Preț Redus: CLICK AICI.

Siguranta copiilor in cele mai bune scaune auto pentru copii

Centurile de siguranta ale scaunului auto pentru copii trebuie sa fie stranse pe corpul micutului, astfel incat sa nu existe spatiu sub centura.

Nu este permis sa se aseze paturi, perne sau alte obiecte sub copil in scaunul auto. Este recomandat ca un copil asezat in scaunul auto destinat transportului copiilor sa nu fie imbracat in haine foarte groase.

Nu este indicat sa se foloseasca scaune auto pentru copii vechi, primite de la prieteni sau alte persoane, ori specifice altor modele de masini, deoarece ele pun in pericol viata copiilor.

Daca obisnuiesti sa scoti scaunul auto al copilului din automobil, dupa o calatorie, atunci trebuie sa te asiguri ca remontarea acestuia va fi corecta si conform standardele impuse.

Respecta intotdeauna instructiunile din manualul de utilizare al scaunului auto pentru copii. Nu recurge la improvizatii, care pot duce la riscuri de accidentare ale copilului.

Atentie la extinderea scaunului auto pentru copii, pentru un nivel superior de greutate. Intotdeauna, copilul trebuie sa aiba capul asezat intre pernele tetierei.

Profită de Reducerile de Azi la Scaunele Auto pentru Copii: CLICK AICI.

Sistemele de prindere ale celor mai bune scaune auto pentru copii

Pentru un scaun auto pentru copii exista doua sisteme de prindere: tip ISOFIX si cu centura. Modelul de prindere ISOFIX este mai sigur decat cel cu centura, deoarece primul se fixeaza strans si nu permite miscarea scaunului, dupa montaj.

Trebuie avut in vedere faptul ca sistemul ISOFIX poate fi folosit numai pe masinile care sunt dotate cu puncte de prindere ISOFIX. In principiu, toate automobilele moderne noi au asemenea caracteristici.

Sistemul cu centura de siguranta pentru scaunul auto pentru copii este mai vulnerabil, in cazul unui impact sau a unei franari bruste.

In concluzie….

Pentru a alege cel mai bun scaun auto pentru copii este necesar sa cumperi un scaun omologat de la un magazin autorizat. Aceasta trebuie sa se potriveasca perfect modelului tau de masina.

Scaunul auto pentru copii trebuie sa respecte legislatia in vigoare, legata de varsta si greutatea copilului, iar montajul trebuie executat cu maxima atentie.

Scaune auto pentru copii de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *