Cum alegi cel mai bun scaun auto pentru copii?

scaun-auto-pentru-copiiAtunci cand devii parinte, pe langa marea bucuria pe care o simti, ai si o imensa responsabilitate.

Orice parinte doreste sa ofere micutului sau doar ceea ce este mai bun. O obligatie pentru parintii care detin o masina este achizitionarea unui scaun auto pentru copii, care asigura protectia copilului pe timpul deplasarii cu autoturismul.

Noul Cod Rutier reglementeaza transportul copiilor cu masina astfel:

„Copiii cu o inaltime de peste 135 cm pot fi transportati in autovehicule echipate cu sisteme de siguranta doar daca poarta centuri de siguranta pentru adulti, reglate astfel incat sa nu treaca peste zona gatului sau fetei, ori daca sunt fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii instalat in autovehicul”

Nerespectarea acestei reglementari atrage dupa sine o amenda de 420 lei – 525 lei.

Alegerea unui scaun auto pentru copii nu este foarte complicata, dar necesita atentie maxima, mai ales daca vrei pentru micutul tau doar ceea ce este mai bun. Si asta cred ca vrei!

Cum alegi cel mai bun scaun auto pentru copii?

Ca prima recomandare, te sfatuiesc sa te orientezi asupra acelor scaune auto pentru copii care au fost supuse tuturor testelor de siguranta, fiind omologate de catre forurile superioare internationale. Alegand un model certificat ai garantia unei alegeri de cea mai buna calitate.

In functie de varsta si mai ales in functie de greutatea celui mic, poti alege un scaun auto pentru copii din urmatoarele grupe: grupa 0 (0 – 10 kg), grupa 0+ (0 – 13 kg), grupa 1 ( 9 – 18 kg), grupa 2 (15 – 25 kg), grupa 3 (22 – 36 kg).

Sistemul de prindere detinut de scaunul auto pentru copii face diferenta intre un model de calitate si un model mai putin calitativ.

Scaune auto pentru copii la preturi foarte bune gasesti AICI.

In functie de sistemul de prindere se disting urmatoarele tipuri de scaune auto pentru copii:

  • scaune auto pentru copii ce se fixeaza cu spatele la directia de mers. Acestea sunt potrivite pentru copiii cu greutate de pana la 13 kg. Pozitionarea scaunului auto cu spatele la directia de mers asigura protectie superioara copilului. Intr-o astfel de pozitie riscul ranirii copilului in accident este semnificativ mai mic.
  • scaune auto pentru copii ce se fixeaza cu fata la directia de mers. Sunt destinate copiilor cu o greutate de pana la 20 kg.
  • scaune auto tip inaltatoare pentru copii, potrivite pentru copiii cu greutate de 15-36 kg.

Scaunul auto pentru copii trebuie sa fie simplu de fixat,  sigur si deloc iritant sau incomod pentru cel mic.

Materialul din care este confectionat scaunul auto pentru copii pe care intentionezi sa il achizitionezi trebuie sa fie de cea mai buna calitate, rezistent la factorii de uzura si in acelasi timp, foarte bland cu pielea micutului si cat mai comod.

Este important ca husa scaunului auto sa fie detasabila, astfel incat sa o poti curata usor. Fiind vorba despre un scaun auto pentru copii, aceasta se va murdari destul de des.

Totodata, orienteza-te ca materialul din care este confectionata husa sa fie antialergic si sa permita ca pielea copilului sa respire. De preferat este bumbacul.

De asemenea, de la un scaun auto pentru copii de calitate nu ar trebui sa lipseasca accesorii ca: capotina (specifica cosuletelor pentru copiii de 0-13 luni), protectia speciala pentru cap, husa pentru picioare si perna pentru gat.

Comanda online cel mai bun scaun auto pentru copii: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *