Cum alegi cele mai bune doze electrice?

cele mai bune doze electriceDozele electrice se monteaza in pereti sau sub tencuiala, asigurand continuitatea cablurilor instalatiei din locuinta. De asemenea, aceste produse sunt folosite si pentru instalarea diverselor aparate pe fatadele izolate termic ale cladirilor.

Trebuie specificat faptul ca dozele electrice sunt montate sau schimbate numai de catre personal autorizat, instruit pentru efectuarea de reparatii sau interventii la instalatiile din locuinta.

In magazine exista numeroase astfel de modele, dar este destul de dificil de gasit unul adecvat.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cele mai bune doze electrice, potrivite pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la dozele electrice: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune doze electrice in functie de forma?

Dozele electrice pot fi in functie de forma de doua feluri: rotunde sau dreptunghiulare.

Doza electrica rotunda – acest model clasic este folosit in locuinte, in special in casele sau apartamentele mai vechi. Ele se monteaza, de regula, in perete, la nivelul tencuielii.

Doza electrica dreptunghiulara – acest model este unul folosit pentru diverse derivatii in cladirile de birouri, putandu-se monta prin incastrare in perete. Cu ajutorul acestora se monteaza diverse prize sau prelungirea unor cabluri, pentru a conecta mai multe calculatoare si alte dispozitive electrice.

Profită de Oferta actuală eMAG la dozele electrice: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune doze electrice in functie de tipul montajului?

Dozele electrice sunt in functie de tipul montajului de mai multe feluri, astfel: asezate sub tencuiala, pentru izolatia termica sau in peretii cu goluri.

Doza electrica montata sub tencuiala – acest model este special conceput pentru distributiile care au tensiunea de 400 V si cu un curent maxim de 16 A. Este realizata din PVC dur, cu autostingere, avand o rezistenta termica pentru temperaturi cuprinse intre -5 grade si + 60 de grade Celsius.

Doza electrica pentru izolatia termica – acest produs este realizat din polipropilena, avand rezistenta la temperaturi cuprinse intre -25 de grade si + 60 de grade Celsius. Modelul este destinat distributiilor cu tensiunea de 400 V.

Doza electrica montata in peretii cu goluri – este un produs confectionat din PVC si este cu autostingere. Are rezistenta pentru temperaturi de -5 grade pana la +60 de grade C. Acest model este recomandat sa fie folosit pentru distributiile de 400 V si curent maxim de 16 A.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la dozele electrice: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune doze electrice in functie de numarul de module?

Dozele electrice pot fi in functie de numarul de module de mai multe feluri astfel: 1 modul, 3-6 module etc.

Doza electrica cu 1 modul – acest model este unul incastrat in perete, cu o foarte buna etansare, realizata cu ajutorul unui capac de plastic. Este protejata de apa si praf si se poate monta la exterior si la interior.

Doza electrica cu 3-6 module – este un produs care se monteaza in zidarie, fiind universal. Este specifica pentru prizele modulare, avand si rama de fixare.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cele mai bune doze electrice. Spor la cumparaturi!

Doze electrice de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *