Cum alegi cele mai bune corpuri de iluminat pentru baie?

cele mai bune corpuri de iluminat pentru baieCorpurile de iluminat pentru baie sunt esentiale pentru asigurarea unui confort in aceasta incapere, unde au acces toti membrii de familie. Este important ca solutia adoptata sa se potriveasca cu stilul camerei, dar si cu marimea acesteia.

Pentru a monta niste corpuri de iluminat corespunzatoare trebuie tinut cont de anumite lucruri, precum tipul acestora sau felul montajului.

In magazine vei intalni diverse modele, de aceea este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cele mai bune corpuri de iluminat, potrivite pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la corpurile de iluminat pentru baie: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune corpuri de iluminat pentru baie in functie de tip?

Corpurile de iluminat pot fi de doua tipuri: aplice si plafoniere.

Aplica de baie – acest model este conceput special pentru medii pline de umezeala. Ea este protejata impotriva stropilor de apa si al aburului din baie. Ea se monteaza pe perete, mai departe de cabina de dus sau de cada.

Plafoniera de baie – acest model este specific pentru a fi montat pe tavan. El este prevazut cu un corp de protectie care acopera becul sau ledurile, pentru a nu exista niciun pericol, in situatia cand sunt aburi si umezeala in camera.

Profită de Oferta actuală eMAG la corpurile de iluminat pentru baie: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune corpuri de iluminat pentru baie in functie de tipul montarii?

Corpurile de iluminat se diferentiaza in functie de tipul montajului astfel: de perete si de tavan.

Corp de iluminat de perete – de regula acest produs este o aplica de perete prevazuta si cu un corp de protectie pentru becuri. Ea trebuie amplasata corespunzator, astfel incat sa emane lumina in toata camera.

Corp de iluminat de tavan – este o plafoniera care lumineaza intreaga incapere, fara a exista niciun fel de pericol, in privinta producerii unui scurt circuit. Ea se monteaza pe tavan, fiind protejata de un corp de iluminat special conceput.

Cum alegi cele mai bune corpuri de iluminat pentru baie in functie de numarul de surse?

Corpurile de iluminat pot avea mai multe surse astfel: cu 1-3 becuri, cu 4-10 becuri etc.

Corpuri de iluminat cu 1-3 surse – acest modele sunt concepute pentru incaperi mici si medii. In functie de preferinte, poti alege aplice sau plafoniere cu LED-uri, becuri incandescente sau neoane.

Corpuri de iluminat cu 4-10 surse – in cazul in care ai o camera mare, atunci poti apela la 2-4 corpuri de iluminat, cu 4-10 surse. Acestea pot asigura un iluminat corespunzator pentru intreaga incapere.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la corpurile de iluminat pentru baie: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune corpuri de iluminat pentru baie in functie de tipul becului?

Corpurile de iluminat pot avea in componenta diferite tipuri de becuri: cu LED, incandescente, neoane, fluorescente etc.

Corpuri de iluminat cu LED – este recomandat sa folosesti becuri tip LED, care ofera o lumina puternica, dar si un consum redus de energie electrica. Se pot folosi becuri LED de 7-9W, in comparatie cu cele incandescente care pot avea 40 sau 60 W.

Corpuri de iluminat cu becuri incandescente – poti apela la o aplica sau plafoniera cu becuri incandescente. Ofera o lumina intensa, insa consumul de energie electrica este mult mai ridicat fata de varianta cu LED-uri.

Corpuri de iluminat cu neon – exista si produse care au in componenta doar neoane clasice. Spre exemplu, un corp cu 4 neoane de 18 W fiecare, poare reprezenta o solutie atrunci cand plafonul este foarte sus si nu exista pericolul ca aburul de la baie sa afecteze corpul de iluminat.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cele mai bune corpuri de iluminat pentru baie. Spor la cumparaturi!

Corpuri de iluminat pentru baie de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *