Cum alegi cele mai bune plafoniere?

cele-mai-bune-plafoniereAi nevoie de cele mai bune plafoniere pentru locuinta ta si ai nevoie de ajutor? Atunci poti citi sfaturile de mai jos si poti face alegerea potrivita pentru tine.

Corpurile de iluminat care se monteaza pe tavanul unei camere se numesc plafoniere. Acestea sunt recomandate de specialisti si sunt printre cele mai folosite solutii atat pentru sufragerie, cat si pentru dormitor, hol sau baie.

Alegerea unei plafoniere este destul de complicata pentru cineva care nu este in domeniu. De aceea este indicat sa stii anumite caracteristici ale acestor corpuri de iluminat pentru a putea gasi o plafoniera, care sa se integreze armonios in locuinta ta.

Iti prezentam mai jos un ghid care te poate ajuta sa alegi cele mai bune plafoniere, potrivite pentru camera ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la plafoniere: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune plafoniere?

1. Cum alegi cele mai bune plafoniere in functie de tipul acestora?

Plafonierele pot fi, in functie de forma, de doua feluri: cu suport sau fara. O plafoniera cu suport are un brat care coboara nivelul unde se monteaza becul, cu aproximastiv 8-20 de centimetri fata de tavan.

Plafoniera fara suport este conceputa astfel incat firul electric sa se lege direct de corpul de iluminat. Peste aceasta se monteaza o masca decorativa, adecvata camerei, mobilei si design-ului camerei.

In general, alegerea unei plafoniere fara suport se preteaza la o camera care are un tavan relativ jos, unde nu ar fi indicata amplasarea unei lustre sau a unui candelabru de dimensiuni mai mari.

Profită de oferta actuală la plafoniere: CLICK AICI.

2. Cum alegi cele mai bune plafoniere in functie de functionalitatea acestora?

Plafonierele pot fi comandate prin diverse metode. Spre exemplu, exista metoda clasica prin intrerupator, folosita de majoritatea oamenilor. Insa, sunt modele de plafoniere cu senzor, care actioneaza in momentul detectarii unei miscari in incapere.

Daca aveti o camera cu pereti inalti, se recomanda utilizarea unor plafoniere cu telecomanda. Avantajul folosirii acestui tip de corp de iluminat este acela ca poate fi aprins de la distanta.

Comandă-ți din cel mai mare magazin online cele mai bune plafoniere: CLICK AICI.

3. Cum alegi cele mai bune plafoniere in functie de dimensiunile acestora?

De regula, dimensiunea unei plafoniere este de circa 30 de centimetri in diametru, daca alegeti un corp circular. Insa daca preferati un model sub forma unui dreptunghi atunci latimea acestuia poate varia intre 20 si 60 cm.

La baie, se poate alege o plafoniera cu diametrul (sau latimea) cuprinsa intre 30 si 50 centimetri, in functie de marimea camerei.

Sursa de iluminat pentru cele mai bune plafoniere

Daca alegi o plafoniera cu becuri clasice, atunci trebuie sa stabilesti numarul acestora. Exista astfel de corpuri de iluminat cu 1, 2 sau 3 becuri.

Pe piata exista o gama larga de becuri, precum fluorescente, incandescente, LED-uri sau cu halogen. Daca doriti sa aveti un consum redus, atunci este recomandat sa folositi becuri tip LED sau ecologice.

Vezi reducerile de azi la plafoniere: CLICK AICI.

Design-ul celor mai bune plafoniere

In magazine exista o varietate de modele de plafoniere, in diverse forme si culori. Astfel, design-ul unei plafoniere trebuie sa se imbine armonios cu mobila, dimensiunile camerei si gusturile tale.

Totul trebuie selectat in functie de camera unde vrei sa amplasezi plafoniera. Spre exemplu, in living/sufragerie este recomandat un model modern, stilizat care sa dea o nota aparte.

Acum esti pregatit/a pentru a alege cele mai bune plafoniere. Spor la cumparaturi!

Plafoniere de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *