Cum alegi cel mai bun videointerfon?

cel mai bun videointerfonUn videointerfon este un sistem care are rolul de a monitoriza si debloca usa de la intrarea intr-o locuinta, un hotel sau o institutie, intr-un mod eficient si practic. Acesta dispune de o unitate exterioara si de un monitor, amplasat in interior.

Astfel, un videointerfon permite apelurile din exterior, comunicarea, precum si deschiderea usii. Monitorul se activeaza odata cu primirea apelului din exterior.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de modele, insa este destul de complicat sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am realizat mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun videointerfon, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la videointerfon: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun videointerfon in functie de tipul functionarii?

Un aspect important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui videointerfon il reprezinta tipul functionarii: cu fir sau wireless.

Videointerfon cu fir – acest model este unul standard si poate fi utilizat pentru monitorizarea intrarii in locuinta sau proprietate. Legatura se realizeaza cu ajutorul unor fire. El poate apela si debloca yala exterioara in mod automat. Este recomandat pentru case, vile, hoteluri, birouri. Dispune de interfon tip hands free si de functia night vision. Rezolutia ecranului este de 800 x 400 pixeli. Este rezistent la ploaie si caldura. Are distanta maxima de detectie de maximum 50 de metri, iar tensiunea de alimentare este de 12 V.

Videointerfon wireless – acest model de exterior poate comunica prin internet wireless cu monitorul aflat in locuinta, indiferent daca este vorba de casa sau apartament. Se conecteaza la router-ul din interior. Functioneaza atat ziua, cat si noaptea. Se poate folosi impreuna cu un smartphone sau tableta. Permite un unghi de vizualizare foarte mare, de aproximativ 100 de grade. Display-ul din interior are o rezolutie de 1024 x 600 pixeli si suporta si card SD de pana la 32 GB. Sistemul poate suporta mai multe camere IP.

Profită de Oferta actuală eMAG la videointerfon: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun videointerfon in functie de tip?

Videointerfoanele pot fi de doua feluri in functie de tip, astfel: standard si cu cititor de card.

Videointerfon standard – aceste model este unul clasic, putand fi cu fir sau tip wireless. Sistemul este asemanator, in ambele cazuri, permitand deblocarea usii din exterior printr-o simpla apasare de buton, aflat in interior. El monitorizeaza eficient intrarea in locuinta, atat ziua, cat si noaptea.

Videointerfon cu cititor de card – acest model poate fi utilizat spre exemplu de catre doua familii, care locuiesc intr-o vila, bloc, in apartamente separate. De la unitatea exterioara se pot primi apeluri, pentru a debloca usa de la intrare sau pentru a comunica. Sistemul dispune de doua monitoare, care se insaleaza in fiecare locuinta. Postul exterior dispune si de un suport CPU personalizat si functia de deblocare cu ajutorul unui cititor de carduri.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la videointerfon: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun videointerfon in functie de diagonala monitorului?

Videointerfoanele pot dispune de diverse feluri de monitoare in functie de diagonala: de 7 inchi, de 9 inchi etc.

Videointerfon cu monitor de 7 inchi – este modelul clasic cel mai popular printre utilizatori. Este fiabil si asigura o vizualizare perfecta a persoanelor din exterior. Sistemul poate debloca usa de la intrare in mod automat. Are si capacitatea de a inregistra mesajele primite, precum si capturi video. Consumul este redus, intre 1,7 si 5,5 wati.

Videointerfon cu monitor de 9 inchi – acest model dispune de un display color mai mare, de inalta rezolutie. Permite comunicarea, monitorizarea si deblocarea usii din exterior a locuintei. Cand cineva va suna la interfon, sistemul va activa monitorul din interior. Astfel, poti vedea imagini cu persoana care se afla in exterior, in fata intrarii.

Videointerfon de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Citeste si:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *