Cum alegi cel mai bun UPS pentru centrala?

cel mai bun UPS pentru centralaO sursa UPS reprezinta un invertor care este utilizat la alimentarea centralei termice, in cazul unei pene de curent electric. Aceasta este foarte utila pentru a evita situatiile cand reteaua de electricitate a cazut.

Trebuie amintit faptul ca UPS provine de la denumirea din limba engleza Uninterruptible Power Supply (sursa de tensiune neintrerupta). Este important sa achizitionezi un astfel de aparat, care te scoate din incurcatura, atunci cand alimentarea cu energie electrica s-a interupt, iar incalzirea locuintei tale cu o centrala termica este periclitata.

In magazine, vei intalni numeroase asemenea dispozitive, dar este destul de complicat sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun UPS, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la UPS pentru centrala: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun UPS pentru centrala in functie de putere?

Sursele UPS pentru centrale termice pot fi de mai multe feluri in functie de putere, astfel: de 300 – 500 W, 600 – 1000 W, 1200 – 2000 W etc.

UPS cu putere de 500 W pentru centrala– este o sursa de alimentare neintrerupta care indeplineste functiille de invertor si de incarcare. Aceasta poate alimenta o centrala termica la o tensiune nominala, impreuna cu o baterie de 12V. Dispune de o unda sinusoidala pura si de o protectie la suprasarcina si scurtcircuit. Functioneaza in intervalul de temperatura cuprins intre – 5 grade C si + 40 grade C. Dimensiunile sale sunt reduse, de 140 x 382 x 210 mm. Are un randament foarte bun de 85% si un pret accesibil.

UPS cu putere de 1000 W pentru centrala– este o sursa mai puternica. Ea poate fi utilizata pentru centrale termice pe lemne sau pe gaz. Ea functioneaza impreuna cu 1-2 acumulatori de 12V, in functie de puterea consumatorului. Este prevazuta cu unda sinusoidala pura si are o autonomie de functionare mare. Dispune si de protectii la supraincarcare, supratensiune si supraincalzire. Are un ecran care afiseaza tensiunea de intrare, de iesire, frecventa, nivelul de incarcare.

UPS cu putere de 1600 W pentru centrala – este o sursa de mare putere si functioneaza impreuna cu o baterie de 24 V. Dispune de tensiune de iesire sinusoidala pura. Aceasta ofera o alimentare stabila pentru o centrala termica pe lemne sau pe gaz. Nu produce efectul de incalzire la sarcinile inductive. Are o autonomie sporita fata de celelalte modele, cu puteri mai mici.

Profită de Oferta actuală eMAG la UPS pentru centrala: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun UPS pentru centrala in functie de baterie?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unei surse UPS pentru centrala termica il reprezinta bateria.

Este esential de stiut faptul ca o baterie mai puternica va oferi o durata de functionare a centralei termice mai mare, in cazul opririi curentului electric.

In general, sursele UPS de puteri mai mici, spre exemplu de 400 – 800 W, pot fi legate de o singura baterie de 12 V, insa cele cu puteri mai mari de 1000 W necesita un acumulator de 24 V sau doi de 12 V legati in serie.

UPS pentru centrala de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *