Cum alegi cel mai bun termostat de calorifer?

cel mai bun termostat de caloriferUn termostat de calorifer este un dispozitiv care iti poate regla temperatura in camera, dupa preferinte. Poti alege unul simplu, care are doar un reglaj manual sau unul mai sofisticat, tip electronic.

Este esential sa avem un termostat de calorifer, care ne ajuta sa facem economii sau sa ajustam temperatura din locuinta, asa cum ne-o dorim.

Esti interesat sa dispui de o temperatura optima de 21 – 23 de grade in casa? Atunci, nimic mai simplu, poti opta pentru montarea unui termostat de calorifer, care iti va fi de real folos.

Bineinteles un termostat de calorifer trebuie montat de un instalator autorizat, care poate realiza aceasta operatiune, fara a fi nevoie de demontarea radiatorului.

De asemenea, trebui sa avem in vedere si alte functii pe care un termostat de calorifer le poate avea, precum pornirea sau oprirea automata, setarea electronica a temperaturii sau stabilirea unui program de incalzire pe ore.

In magazine, vei intalni diverse astfel de modele, dar este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun termostat de calorifer, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la termostatele de calorifer: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun termostat de calorifer in functie de tip?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui termostat de calorifer este tipul acestuia, care poate fi: pentru cele cu agent termic sau pentru radiatoarele electrice.

Termostat de calorifer cu agent termic – acest model poate fi unul electronic cu ecran LCD, care ajuta la controlul temperaturii din camera. El dispune si de programe presetate, astfel incat el este gata de utilizare, imediat dupa montare. Are protectie antiinghet si poate realiza detectarea automata a temperaturii. Este specific pentru caloriferele care folosesc agent termic.

Termostat de calorifer electric – acest model este specific pentru calorifere electrice sau pe ulei. Produsul poate dispune reglarea temperaturii, in intervalul cuprins intre 0 si 70 de grade Celsius.

Profită de Oferta actuală eMAG la termostatele de calorifer: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun termostat de calorifer in functie de model?

Termostatele de calorifer pot fi de doua feluri, in functie de model, astfel: clasice sau electronice.

Termostat de calorifer clasic – este un model standard pentru diversele modele de calorifere, fie ele cu functionare cu agent termic, fie electrice. Este un produs simplu, care se monteaza usor. Are un pret accesibil. Se poate instala doar de catre persoane autorizate.

Termostat electronic de calorifer – acest model este unul destinat uzului casnic. El poate fi instalat foarte usor pe calorifere, care utilizeaza agentul termic.  Se poate adapta pentru toate tipurile de robinete. Acest tip utilizeaza tehnologia de comunicare wireless (fara fir). Reglarea temperaturii se poate realiza foarte usor, in orice moment. Are un consum redus de energie si protectie impotriva inghetului.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun termostat de calorifer. Spor la cumparaturi!

Termostate de calorifer de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *