Cum alegi cel mai bun senzor de gaz?

cel mai bun senzor de gazUn senzor de gaz este un aparat foarte important pentru orice locuinta, indiferent daca este vorba de casa sau apartament. Daca esti conectat la reteaua de gaze din localitatea ta sau ai butelie, atunci este recomandat sa montezi si un astfel de dispozitiv.

Astfel, un senzor de gaz va spori siguranta locuintei si a familiei tale, evitand riscul unor explozii accidentale, care se pot produce in cazul scaparii gazelor in incapere.

De asemenea, acest senzor de gaz este vital si pentru posesorii de centrale de apartament alimentate cu gaz metan.

Trebuie mentionat faptul ca un senzor de gaz se poate monta numai de persoane avizate de Autoritatea nationala din domeniul energiei.

Pe piata exista numeroase asemenea produse, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun senzor de gaz, potrivit pentru locuinta ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la senzorii de gaz: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun senzor de gaz in functie de tip?

Senzorii de gaz pot fi in functie de tip, astfel: ficsi sau portabili.

Senzor de gaz fix – acest aparat are mici dimensiuni si se monteaza pe perete, in incaperile unde exista o instalatie pe gaz. Detectorul are scopul de a depista scaparile accidentale de gaz metan. In caz de detectie a acestora in camera, el actioneaza rapid, printr-un semnal vizual pe ecranul LCD, plus o atentionate acustica accentuata. El este conectat cu instalatia de gaz, iar in caz de pericol va comanda intreruperea alimentarii si evitarea producerii unei explozii. Are un pret accesibil si se poate monta usor in incapere.

Senzor de gaz portabil – este un aparat portabil cu senzor flexibil si un ecran LCD care afiseaza existenta intr-o camera a gazelor naturale sau a GPL-ului. El prezinta avantajul ca poate fi deplasat in orice incapere, fiind dotat cu un acumulator de 2200 mAh. Are o sensibilitate  > 50ppm. Poate avea o autonomie de pana la 8 ore. Pretul sau este unul foarte ridicat fata de modelele fixe.

Profită de Oferta actuală eMAG la senzorii de gaz: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun senzor de gaz in functie de utilitate?

Senzorii de gaz pot fi in functie de utilitate de doua feluri: clasice si complexe.

Senzor de gaz clasic – este un aparat cu electrovalva si este utilizat pentru detectarea doar a scurgerilor de gaz metan dintr-o incapere in care exista o instalatie de acest fel, in apartamente, case, hoteluri, magazine etc. Cu ajutorul dispozitivului se mareste gradul de siguranta al acesteia.

Senzor de gaz complex – acest model are rolul de a detecta gazul metan, precum si monoxidul de carbon din incapere. Este un aparat profesional de protectie, detectare a scaparilor de gaze inflamabile si de alarmare in caz de pericol. Se alimenteaza de la retea si se monteaza la 30 de cm sub tavan. Are un pret mai ridicat fata de modelele clasice, insa este caracteristici mai multe.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun senzor de gaz. Spor la cumparaturi!

Senzori de gaz de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *