Cum alegi cel mai bun detector de gaze?

cel-mai-bun-detector-de-gazePentru orice locuinta achizitionarea unui detector de gaze reprezinta o masura de precautie, o metoda necesara pentru siguranta casei si a familei tale. Indiferent daca esti conectat la reteaua de gaze sau folosesi o butelie, esti util sa stii ca un detector poate salva vieti, in situatiile de pericol.

Toti utilizatorii surselor de gaz trebuie sa fie prevazatori si sa evite emanatiile accidentale de gaze, care pot  provoca explozii si pagube materiale, si chiar pierderi de vieti omenesti.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa achizitionezi cel mai bun detector de gaze, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la detectoarele de gaze: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun detector de gaze in functie de tipul acestuia?

Pe piata exista doua tipuri de detectoare de gaze: portabile si fixe.

Detectoarele de gaze portabile sunt indicate persoanelor care au nevoie sa verifice eventualele scurgeri de gaze in mai multe locuri sau incaperi. Acest tip de dispozitive functioneaza cu ajutorul bateriilor sau cu acumulatori.  Modelul are avantajul ca poate fi transportat cu usurinta dintr-o camera intr-alta.

Detectoarele fixe de gaze cu electrovalva se instaleaza pe perete, de regula in bucatarie, la 1-3 metri de sursa de gaz. Acest dispozitiv se conecteaza prin intermediul unui fir sau prin conexiune wireless la conducta generala de gaze din cladire sau din zona.

Se recomanda instalarea detectorului de gaz cu electrovalva la 30 de cm de tavanul camerei. Electrovalva montata este o metoda sigura, deoarece ea declanseaza oprirea furnizarii de gaz, in cazul detectarii unei scurgeri.

Profită de Reducerile actuale eMAG la detectoarele de gaze: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun detector de gaze in functie de utilitatea folosirii acestuia?

Modelele conventionale de detectoare de gaze sesizeaza prezenta gazului metan in incapere si opreste alimentarea cu acest combustibil. Pentru o locuinta obisnuita sunt recomandate detectoarele care sunt specifice depistarii emanatiilor de gaz metan.

Exista si alte variante de detectoare de gaze care pot depista si alte gaze, precum hidrogen, propan, dioxid de sulf, oxid nitric si ozon.

Comandă-ți Acum online un detector de gaze de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun detector de gaze in functie de anumite caracteristici tehnice?

O caracteristica importanta a detectorului de gaz este sensibilitatea senzorului, care poate avea valori cuprinse intre 5 si 20%. De aceea, este recomandat sa achizitionezi un detector cu senzor, care are o sensibilitate reglabila.

Acest indicator trebuie sa fie setat pe valoarea de 5%, iar daca este vorba de dispozitivul cu electrovcalva atunci pericolul unei explozii sau incendiu este unul foarte scazut.

Daca setezi sensibilitatea spre 20%, atunci exista posibilitatea ca detectorul sa se declanseze chiar cand gatesti la aragaz sau cand folosesti un spray in apropiere.

Alege-ți dintr-o varietate de modele cel mai bun detector de gaze: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun detector de gaze tinand cont de anumite functii suplimentare?

Alte functii ale detectoarelor de gaze sunt legate de alarma sonora si de sistemul de avertizare vizuala.

In cazul alarmei sonore, aceasta trebuie sa fie setata pentru o intensitate acustica perceputa ca alerta si trebuie sa aiba valoarea de aproximativ 70 dB.

Cealalta functie de avertizare luminoasa este folosita pentru a te anunta ca exista o emanatie de gaz in camera si ca s-a interupt alimentarea cu gaz metan de la instalatia generala. (Practic se declanseaza electrovalva montata in contorul de gaze individual)

Atentie la instalarea unui detector de gaze

Montarea unui detector de gaze in locuinta ta, pe perete, se poate realiza numai de o persoana autorizata ANRE (Autoritatea Nationala in domeniul energiei).

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun detector de gaze. Spor la cumparaturi!

Detectoare de gaze de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *