Cum alegi cel mai bun robinet de calorifer?

cel mai bun robinet de caloriferUn robinet de calorifer este un dispozitiv care asigura deschiderea sau intreruperea circulatiei agentului termic prin conductele de alimentare. Un astfel de produs este indispensabil pentru buna functionare a instalatiei de incalzire a locuintelor.

Trebuie stiut faptul ca un robinet de calorifer poate fi montat sau schimbat doar de catre persoane autorizate in acest sens, de instalatori specializati in asemenea proceduri.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de produse, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat, mai ales pentru cei initiati.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun robinet de calorifer, potrivit pentru locuinta ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la robineții de calorifer: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun robinet de calorifer in functie de tip?

Robinetele de calorifer pot fi de mai multe feluri, astfel: de tur, de retur etc.

Robinet de calorifer de tur – acest model se monteaza la intrarea in calorifer a agentului termic, facand legatura cu instalatia de incalzire. Este foarte usor de montat de catre persoane autorizate si are o rezistenta sporita la temperaturi ridicate.

Robinet de calorifer de retur – este o piesa care se monteaza la iesirea agentului termic din calorifer. Este compatibil, in general, cu toate instalatiile si cu toate tipurile de calorifere.

Profită de Oferta actuală eMAG la robineții de calorifer: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun robinet de calorifer in functie de material?

Robinetele de calorifer pot fi de doua feluri in functie de materialul din care sunt confectionate, astfel:

Robinet de calorifer din bronz – este un model foarte utilizat in prezent la conectarea radiatoarelor la instalatia de incalzire din locuinte. Are rezultate foarte bune, fiind foarte rezistent in timp. Are un pret accesibil, fiind compatibil cu toate tipurile de calorifere.

Robinet de calorifer din alama – este o piesa standard, care poate fi folosita cu usurinta atunci cand este nevoie de schimbarea robinetului de la radiator. Are o fiabilitate sporita si functioneaza la temperaturi cuprinse intre – 20 si + 110 grade Celsius.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la robineții de calorifer: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun robinet de calorifer in functie de model?

Robinetele de calorifer pot fi de mai multe feluri in functie de model, astfel: clasice sau de colt.

Robinet de calorifer clasic – este un model standard si poate fi ales in functie de destinatie, de tur sau de retur, in functie de necesitati. Are 1/2 “ si poate fi utilizat cu eficienta la instalatiile de incalzire cu agent termic.

Robinet de calorifer de colt – este un model cu cot care este folosit pentru conectarea caloriferului la instalatia de incalzire din locuinte. Temperatura de functionare a acestuia variaza intre – 20 de grade C si + 110 grade C. Este usor de montat, de catre persoane autorizate. Este un produs de 1/2 “ (o jumatate de tol), care este compatibil cu instalatiile din apartamente si locuinte.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun robinet de calorifer. Spor la cumparaturi!

Robineți de calorifer de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *