Cum alegi cel mai bun reflector?

cel mai bun reflectorUn reflector reprezinta o lampa de iluminat care ofera mult mai multa lumina fata de un bec obisnuit. El poate fi utilizat in interior si in exterior, dupa necesitati.

Indiferent daca vrei sa ai mai multa lumina in camera sau in curtea exterioara, atunci poti apela la un reflector, care are caracteristici superioare.

Intrebuintarile unui asemenea produs sunt diverse, de la iluminatul de protectie pe timpul noptii si pana la asigurarea atmosferei propice pe o scena de spectacol sau intr-un studio foto.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de produse, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intomcit in randurile de mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun reflector, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la reflectoare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun reflector in functie de tipul becului?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui reflector il reprezinta tipul becului, care poate fi: tip LED, cu halogen si incandescent.

Reflector LED – este un model clasic, care poate fi folosit atat in interior, cat si in exterior. Poate avea unghiul de dispersie al luminii de 100 – 120 de grade si o durata de viata foarte mare, de 20.000 de ore. Are un consum mai redus de curent electric.

Reflector cu halogen – acest model dispune de o carcasa din aluminiu si un suport din teava din otel, foarte rezistent. Are un flux luminos foarte puternic si un cablu de alimentare de cativa metri.

Reflector incandescent – este un model clasic care este prevazut cu un bec incandescent, avand soclu tip E27. Exista si varianta cu trepied, care are o inaltime de 1 -2 m. Acesta poate fi utilizat pentru executarea de fotografii profesionale sau pe scena, la desfasurarea unor spectacole si concerte.

Profită de Oferta actuală eMAG la reflectoare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun reflector in functie de model?

Reflectoarele pot fi de mai multe feluri in functie de model: de perete, cu trepied, subacvatice etc.

Reflector de perete – este modelul standard, care poate fi montat in interior sau in exterior, pe perete. Poate lumina o zona destul de mare, in functie de puterea becului. In cazul instalarii in exterior, se alege un produs cu o carcasa, care rezista la intemperii si cu senzor de miscare.

Reflector cu trepied – poate fi un model cu bec halogen, care dispune de o putere mare de 400 W si de o lumina foarte puternica de 8600 de lumeni. Este utilizat in exterior, fiind recomandat pentru luminarea curtii si gradinii. Are o durata de viata de 2.000 de ore.

Reflector subacvatic – este un model special conceput pentru a fi utilizat in piscine, fiind folosit doar cu transformator. Dispune de un bec halogen de 300 W, oferind un flux luminos de 1200 de lumeni. Are o carcasa perfect etansa, care impiedica patrunderea apei in interior.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la reflectoare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun reflector in functie de putere?

Reflectoarele pot fi de mai multe feluri in functie de putere: 30 – 100 W, 200 – 300 W etc.

Reflector de 30 – 100 W – este un model cu o putere mica sau medie, fiind util pentru iluminatul din interior sau exterior. Se poate folosi in locuinte, birouri sau spatii comerciale.

Reflector de 200 – 300 W – acest model are o putere mai mare si un flux de lumina foarte puternic.Este recomandat in studiouri de televiziune, sali de spectacole si concerte, ateliere foto – video.

Reflectoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Citeste si:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *