Cum alegi cel mai bun navomodel?
Un navomodel este o barca inteligenta utilizata la pescuit, pentru transportul momelii la distanta, intr-o zona tinta din apa. Barcuta are un design special, imbunatatit de-a lungul anilor.
Este bine de retinut faptul ca un navomodel are o rezistenta sporita la impact si rupere, dar si la umezeala si substante chimice. El dispune de cuve, unde se pune momeala, plus o telecomanda care actioneaza barca automat.
In magazine, vei intalni divsere modele, dar este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.
De aceea, in randurile de mai jos am intocmit un ghid care te va ajuta, in mod sigur, sa alegi cel mai bun navomodel, potrivit pentru tine.
Vezi rapid o ofertă de preț la navomodele: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun navomodel in functie de tip?
Navomodelele pot fi de mai multe tipuri: cataraman, de viteza etc.
Navomodel cataraman – acest model are design-ul sub forma unui X-boat, folosind un motor industrial de inalta perfromanta. Capacitatea momelii este de pana la 5 kg, iar bateria Li-Ion de 12.000 mAh poate functiona pana la 6,5 ore. Greutatea totala este de 7 kg, iar barca dispune de o telecomanda cu 6 canale. Sistemul de comanda este de ultima generatie si asigura o foarte buna fiabilitate.
Navomodel de viteza – barcuta este complet echipata, fiind confectionata din fibra de sticla foarte rezistenta. Dispune de un acumulator LiPo, o telecomanda pe unde radio si un incarcator. Are o raza mare de actiune de pana la 500 de metri, iar viteza maxima poate ajunge la 30 km/h. Poate avea urmatoarele dimensiuni: lungimea de 710 mm, latimea de 310 mm, iar inaltimea de 200 mm. Cuvele sunt de mare capacitate , iar autonomia bateriei este de cateva ore.
Profită de Oferta actuală eMAG la navomodele: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun navomodel in functie de raza de actiune?
Navomodelele pot fi de mai multe feluri in functie de raza de actiune: 200 -300 de metri, peste 300 de metri.
Navomodel cu raza de actiune 200 – 300 metri – acest model este de regula de tip cataraman si el dispune de sertare adanci si duble, pe partile laterale ale barcii. Poate functiona cu 7 baterii, 4 tip AA si 3 tip AAA (ultimele pentru telecomanda). Are doar doua canale de comunicare si o greutate redusa.
Navomodel cu raza de actiune peste 300 de metri – acest model este cel mai performant din aceasta gama de barcute. Are 6 canale de comunicare, iar frecventa de transmisie este de 2,4 GHz. Este prevazut cu un acumulator puternic de 5000 mAh, care asigura o autonomie sporita de cateva ore. Poate parcurge distante lungi, chiar 8 – 10 km, iar viteza maxima este de 30 km/h.
Vezi toate ofertele de pe eMAG la navomodele: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun navomodel in functie de material?
Navomodelele pot fi de mai multe feluri, in functie de material: din plastic ABS, fibra de sticla etc.
Navomodel din ABS – acest model este fabricat din plastic, denumit acrylonitril butadien styren, un material cu rezistenta mare la impact, avand proprietati mecanice excelente. Barcuta de plantat are o tinuta de drum impecabila, iar etansarea este 100% fiabila. Dispune de doua cuve si de un acumular Pb acid de 12 V si 7 Ah. Autonomia este de 2 ore, iar raza de actiune poate ajunge la 400 de metri.
Navomodel din fibra de sticla – este cel mai performant model, avand proprietati mecanice foarte bune, rezistenta la impact si rupere, umezeala, substante chimice, dar si stabilitate sporita. Dispune de doua straturi de fibra de sticla, fiind fabricate prin turnare.
Amplasarea cuvelor pe partile laterale permite alimentarea cu o singura mana, ele pot bascula fiecare, cu peste 3 kg de nada. Acest model este conceput special si pentru atasarea altor dotari suplimentare, precum GPS, sonar, LiPo pack.
Navomodele de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Citeste si:
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!