Cum alegi cel mai bun stativ de microfon?

Un stativ de microfon este un suport foarte util care se utilizeaza in special in industria muzicala, in televiziune, radio sau in salile de spectacole. El ajuta la transmiterea perfecta a sunetului, indiferent daca el provine de la vocea unui cantaret sau de la instrumentele unei formatii sau orchestre.

Astfel, un stativ de microfon este un accesoriu de baza in realizarea unor evenimente, emisiuni, show-uri de televiziune sau concerte live.

In magazine, poti intalni numeroase astfel de modele, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat, mai ales pentru cei neinitiati.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun stativ de microfon, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la stativ de microfon: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun stativ de microfon in functie de tip?

Stativele de microfon pot fi de mai multe feluri in functie de tip, astfel: clasice, pentru masa, cu brat flexibil, cu suport de partituri etc.

Stativ de microfon clasic – este un model standard format dintr-un tub vertical de otel si un tripod la baza. El poate fi reglat pe inaltime, in functie de necesitati. Dispune de un brat in care se monteaza microfonul, fiind fixat pe stativ, dar are si posibilitatea rotirii.

Stativ de microfon pentru masa – este un model conceput pentru a fi asezat pe o masa, avand inaltimea de 15 – 20 cm si o greutate redusa, de numai 350 de grame. Este folosit in studiouri de televiziune, de inregistrari, sali de spectacole.

Stativ de microfon cu brat flexibil – acest model prezinta un brat flexibil, oferind reglarea in diferite pozitii, pe verticala si orizontala. Se foloseste in special la studiouri de inregistrari, posturi de radio sau televiziune.

Stativ de microfon si partitura – acest model are un suport vertical cu trepied de fixare, pe care sunt fixate microfonul si stativul pentru partituri. El este destinat cantaretilor dintr-o orchestra de muzica clasica sau pentru exercitii, precum si in salile de spectacol. Poate fi reglata inaltimea, intre 80 si 150 cm.

Profită de Oferta actuală eMAG la stativ de microfon: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun stativ de microfon in functie de model?

Stativele de microfon pot fi de mai multe tipuri in functie de model: pentru 1 microfon, pentru 2 microfoane etc.

Stativ pentru 1 microfon – este un model standard, care poate fi folosit la televiziune, radio, precum si in salile de spectacole si concerte. Exista variante diferite, in functie de inaltimea dorita.

Stativ pentru 2 microfoane – acest model dispune de un suport pe care se pot monta 2 microfoane. El are o inaltime de 1 – 1,5 metri, iar picioarele trepiedului de 30 cm. Este confectionat din metal, iar greutatea este de 1,5 kg. Este usor de transportat in salile de spectacole sau pe scenele amenajate in aer liber.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la stativ de microfon: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun stativ pentru microfon in functie de utilitate?

Un aspect important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui stativ de microfon il reprezinta utilitatea acestuia.

Astfel, poti opta pentru un model special pentru studiouri de inregistrari muzicale, pentru televiziuni, posturi de radio, sali de concerte si spectacole. De asemenea, exista si alte produse care se folosesc pentru calculatoare si laptopuri.

Stativ de microfon de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Citeste si:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *