Cum alegi cel mai bun motocultor?

cel-mai-bun-motocultorAlegerea motocultorului ideal implică o căutare minuțioasă, atentă la fiecare detaliu ce îl definește, dar și la funcțiile și caracteristicile ce îl alcătuiesc. De multe ori ești pus în dificultate din cauza multitudinii de opțiuni cu care te întâmpină piața, iar acest lucru este perfect normal. Îți revine însă datoria de a te documenta, de a stabili o serie de criterii după care să te ghidezi, astfel încât răspunsul să apară neîntârziat și să corespundă cu toate acestea.

Îmi propun să îți ofer prin rândurile următoare ceea ce se poate numi ghidul ideal în alegerea motocultorului. Iată, deci, ce trebuie să iei în considerare încă de la începutul acestei operațiuni pentru a face o selecție inspirată și eficientă.

Informarea este fără doar și poate prima etapă de parcurs și finalizat. După ce aceasta a fost realizată, ai deplină încredere că știi ce va fi bun și ce nu pentru nevoile proprii. Cele ce vizează caracteristicile constructive, dar și pe cele funcționale ale motocultorului sunt dintre cele mai însemnate. Desigur că și prețul are o influență majoră în toată această ecuație, dar este un aspect pe care îl vom aborda mai târziu.

Ca informații necesare, te interesează ecartamentul minim al roților, poate una dintre cele mai importante inițial. De acesta depinde lățimea cea mai mică acceptată a utilajului, a cărei măsuratoare se realizează la marginea anterioară a pneurilor.

Lățimea reprezintă un detaliu important în alegerea motocultorului. Este responsabilă de o deplasare cât mai eficientă a aparatului, astfel că randamentul obținut în lucrările din grădină depinde de asta. De asemenea, felul în care este montată freza dictează eficiența echipamentului. Poate fi amplasată atât sub utilaj – pe axele roților – cât și în spatele acestuia – în acest caz prezentând antrenare de la prizele de putere.

Motocultoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

De asemenea, cu rol important în obținerea unui randament satisfăcător îl are echipamentul din dotarea motocultorului. De îndreptat atenția, deci, asupra sa. Preferate sunt articolele ce au fost testate de institute de specialitate din țară.

Din nou, cu putere de influență majoră în toată această ecuație este structura motocultorului, precum și suprafața pe care o are cultura agricolă ce impune utilizarea sa. Un astfel de utilaj se dovedește extrem de util când vine vorba de acele lucrări întreprinse pentru culturi de legume, viță de vie, pomi, flori, cartofi, fânețe, porumb, dar și alte vaste culturi de câmp prășitoare.

În ceea ce privește culturile prășitoare, acestea presupun o zonă de protecție raportată la rândul de plante cu un diametru de 10 cm2. În schimb, în cazul suprafețelor care se extind pe arii considerabil mai mari, cum ar fi de 2 ha, se impune o distanță minimă de 1,2 m între rânduri. De asemenea, contează puterea motocultorului, de preferat fiind ca motorul acestuia să aibă o putere mare – între 10 și 14 CP.

Atunci când este însă vorba despre un teren cu suprafața sub jumătate de hectar, motocultorul de folosit poate fi unul mediu, cu puterea între 7 – 9 CP.

Cumpără-ți motocultor de putere potrivită, la preț redus: CLICK AICI

Motocultorul este un utilaj ce constituie un mijloc energetic de tracțiune, dar care realizează manevrabilitatea din coarne și este pe o singură axă, față de alte alternative. Depinde de tipul motocultorului ales care va fi intensitatea efortului depus. O influență uriașă din acest punct de vedere o prezintă atât greutatea echipamentului în sine, cât și panta terenului în cauză.

Spre exemplu, în utilizarea unui cultivator freză sau a unui plug, trebuie depus un efort de apăsare de sus în jos pentru manevrarea eficientă a utilajului. Atunci când se dorește realizarea mișcărilor de întoarcere, este necesară îndepărtarea uneltei din sol, efortul fiind depus pentru a o ridica, deci manevra se realizează de jos în sus. Ca să se mențină direcția de deplasare, cel care folosește dispozitivul va executa apăsarea laterală din stânga spre dreapta.

Iată, deci, care sunt aspectele față de care ar trebui să manifeste utilizatorii interes atunci când doresc să bifeze achiziționarea motocultorului. Este utilajul ideal pentru arat, pentru scosul cartofilor și totodată o prășitoare eficientă. În ceea ce privește prețul, iată că măsura în care acesta ar trebui să dicteze alegerea este una destul de mică. Ceea ce contează cu adevărat este calitatea motocultorului, a funcțiilor pe care le include, a rentabilității, rezistenței și durabilității ce îl însoțește.

Profită de oferta actuala eMAG la motocultoare: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *