Cum alegi cele mai bune motocultoare?

cel-mai-bun-motocultorPentru o prelucrare eficienta a pamantului, este foarte important sa aveti la dispozitie uneltele eficienta. In aceste conditii, este important sa optati pentru cel mai bun motocultor, in ceea ce priveste achizitionarea si veti avea ocazia de a va bucura de toate beneficiile si avantajele pe care le ofera. Cu siguranta veti aprecia eficienta oferita de un motocultor de calitate, fiind indicat sa va informati pentru a lua decizia optima in acest sens.

In ceea ce priveste achizitionarea celui mai bun motocultor, este foarte important sa tineti cont de performantele pe care acesta la garanteaza. Pe de alta parte, este important sa va asigurati de faptul ca acesta va pune la dispozitie toate procedeele necesare pentru o administrare corecta si eficienta a terenului. Indiferent daca veti dori sa utilizati cel mai bun motocultor pentru curte, gradina sau pentru suprafete mai mari de cultivat, este indicat sa va asigurati de faptul ca eficienta si calitatea nu va lasa de dorit. De asemenea, este important sa va ganditi si la pretul de achizitionare, insa nu va trebui sa lasati ca acest aspect sa afecteze calitatea.

Despre un motocultor, putem spune ca este, de fapt, o freza motorizata, ce permite maruntirea solurilor si aplicarea altor procedee agricole, foarte importante. Pentru a gasi cel mai bun motocultor, este foarte important sa tineti cont de urmatoarele chestiuni importante, si veti lua cu siguranta decizia potrivita.

Vezi rapid o ofertă de preț la motocultoare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun motocultor in functie de tipul de alimentare al acestuia: benzina, diesel, alimentare la retea?

In ceea ce priveste tipul de alimentare al unui motocultor, aveti ocazia de a opta pentru benzina, diesel sau pentru o alimentare la retea.

Motocultoarele cu alimentare pe benzina reprezinta o varianta eficienta si ieftina, reprezentand totodata, solutia optima si avantajoasa de utilizare a unui motocultor pentru suprafetele mari de teren, in cazul carora nu exista posibilitatea de conectare la retea.

Pe de alta parte, un motocultor diesel utilizeaza un motor in patru timpi, care se poate alimenta cu diferite tipuri de combustibil. Puterea este exprimata in cai putere, unde 1 CP este chivalent cu aproximativ 735 W. Este indicat sa tineti cont de faptul ca daca puterea este mai mare, atunci si consumul va fi unul mai mare, dar eficienta si randamentul vor creste. Aceste modele sunt recunoscute pentru eficienta pe care o au in pregatirea suprafetelor pentru cultivare.

In alta ordine de idei, aveti ocazia de a opta si pentru un motocultor cu alimentare la retea. Aceasta sursa de alimentare inseamna de fapt un motocultor dependent, ceea ce inseamna ca il veti utiliza in functie de lungimea cablului. Terenurile pe care le puteti administra utilizand varianta electrica de alimentare sunt mai mici, comparativ cu celelalte doua tipuri de alimentari.

Este indicat sa tineti cont de tipul de alimentare pentru a gasi cel mai bun motocultor.

Profită de Reducerile actuale eMAG la motocultoare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun motocultor in functie de puterea motorului?

Puterea motorului reprezinta un aspect foarte important, pe care va trebui sa il aveti in vedere in momentul in care veti dori sa achizitionati cel mai bun motocultor. In aceste conditii, putem spune ca valoarea puterii unui motocultor este exprimata in cai putere – CP, pentru motocultoarele diesel sau pe benzina.

In cazul in care vorbim despre puterea minima a unui motocultor, putem spune ca aceasta este situata intre 1 – 3 CP. Puterea medie a unui motocultor este situata intre 4 – 7 CP, iar puterea maxima este, in principiu, de 9 CP, dar poate depasi aceasta valoare.

Cele mai utilizate sunt motocultoarele ce au o putere situata intre 7 – 9 CP, ceea ce inseamna ca daca veti opta pentru aceasta varianta de putere atunci veti avea la dispozitie o modalitate eficienta de prelucrare a pamantului. Este indicat sa tineti cont de faptul ca daca puterea este mai mare, atunci si eficienta de lucru sau randamentul este unul potrivit. Pe de alta parte, daca puterea este una mare, atunci si consumul va fi unul mai ridicat.

Avand in vedere aceste chestiuni importante, atunci veti avea ocazia de a gasi cel mai bun motocultor.

Vezi cele mai populare motocultoare de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun motocultor in functie de productivitatea acestuia (mp/h)?

Este indicat sa tineti cont si de indicatorii de productivitate in ceea ce priveste achizitionarea pentru cel mai bun motocultor. In cazul in care veti tine cont de acest aspect, atunci veti lua cu siguranta decizia optima in ceea ce priveste achizitionarea.

In aceste situatii putem spune ca, de cele mai multe ori, productivitatea unui motocultor este situata intre 750 – 1000 mp/h. In cazul in care motocultorul pe care urmeaza sa il achizitionati are o putere situata intre aceste valori, atunci cu siguranta veti dispune de o modalitate eficienta de prelucrare a pamantului. Veti gasi informatii complete despre productivitatea propusa de un motocultor in descrierea acestuia. Este indicat sa urmariti informatiile incluse in manualul de utilizare, pentru a afla detalii despre productivitatea motocultorului. Odata ce veti face acest lucru, veti avea ocazia de a lua decizia optima in ceea ce priveste selectia.

Asadar, este important sa aveti in vedere productivitate, pentru a gasi cel mai bun motocultor.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun motocultor: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun motocultor in functie de latimea de lucru maxima?

Despre latimea de lucru maxima putem spune ca este, de fapt, distanta maxima pe care o poate acoperi axul cu frezele incorporate la o singura trecere. Fiecare motocultor este echipat cu un anumit numar de freze, pentru a efectua diferite manevre de lucru. In acest sens, pentru o latime maxima de lucru, este indicat sa aveti in vedere si aranjarea cutitelor.

In ceea ce privesc motocultoarele pentru utilizarea in cadrul curtii, puteti opta pentru o latime de lucru situata in jurul valorilor de 80 – 90 cm. Pe de alta parte, exista motocultoare semi profesionale, ce propun o latime de lucru situata in jurul valorilor de 80 – 100 cm. In alta ordine de idei, despre motocultoarele profesionale, putem spune ca propun o latime de lucru maxima de pana la 140 cm sau chiar depasind aceasta valoare.

In ceea ce priveste selectia unei latimi de lucru potrivite, este foarte important sa tineti cont de necesitatile pe care le aveti in ceea ce priveste prelucrarea pamantului. Numai in cazul in care veti face acest lucru, veti avea ocazia de a gasi cel mai bun motocultor, ce nu va lasa de dorit in ceea ce priveste eficienta in lucru.

Comandă-ți Acum online un motocultor de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun motocultor in functie de adancimea de lucru?

Tinand cont de adancimea de lucru a unui utilaj agricol de acest tip, veti avea posibilitatea de a gasi cel mai bun motocultor.

In cazul utilizarii motocultoarelor de tip hobby, pentru curte sau gradina din spatele casei, puteti opta pentru o adancime de lucru de 20 cm, deoarece aceasta va fi suficienta. Pentru o varianta semi profesionala de utilizare, este indicat sa optati pentru o adancime de lucru de 20 – 22 cm, deoarece va fi suficienta. In cazul aparatelor profesionale, acestea vin cu posibilitatea de prelucrare a pamantului la o adancime de 22 – 25 cm.

Este foarte important sa optati pentru o adancime de lucru potrivita, deoarece numai in aceste conditii veti avea ocazia de a administra corect pamantul pentru cultivare. In cazul in care veti avea in vedere adancimea de lucru, atunci veti avea ocazia de a lua decizia optima in ceea ce priveste utilizarea. Adancimea de lucru se refera de fapt la adancimea pana la care vor ajunge lamele cutitelor motocultorului. Asadar, avand in vedere aceasta chestiune importanta, veti avea ocazia de a achizitiona cel mai bun motocultor.

Alege-ți dintr-o varietate de modele cel mai bun motocultor: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun motocultor in functie de numarul de viteze ale acestuia?

In cazul in care veti avea in vedere si numarul de viteze a unui utilaj agricol de acest tip, veti avea posibilitatea de a gasi cel mai bun motocultor.

Cele mai multe aparate agricole de acest tip propun un numar de 6 viteze de deplasare. In cazul in care veti opta pentru un numar de viteze situat in jurul acestei valori, atunci veti lua cu siguranta decizia optima in ceea ce priveste selectia. Pe de alta parte, exista si alte posibilitati in ceea ce priveste selectia numarului de viteze, si va trebui sa tineti cont de necesitatile pe care le aveti in ceea ce priveste prelucrarea eficienta a pamantului. Puteti opta pentru un numar de 3 viteze, in cazul in care veti utiliza mai rar acest utilaj agricol.

Este important sa aveti in vedere si numarul de viteze a motocultorului, deoarece numai in aceste conditii veti avea la dispozitie eficienta dorita si randamentul potrivit pentru desfasurarea lucrarilor agricole in cele mai bune conditii. Cu siguranta veti utiliza in mod corespunzator motocultorul pentru a obtine rezultatele dorite, avand la dispozitie un numar potrivit de viteze. Asadar, daca veti tine cont si de numarul de viteze, veti gasi cu siguranta cel mai bun motocultor.

Vezi Reducerile actuale eMAG la motocultoare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun motocultor in functie de consumul de combustibil al acestuia (l/h)?

Un alt aspect foarte important in ceea ce priveste achizitionarea celui mai bun motocultor este reprezentat de consumul de combustibil a acestuia, calculat in l/h. In aceste conditii, valorile in ceea ce priveste consumul difera de la un model la altul. De asemenea, trebuie sa aveti in vedere faptul ca acest consum de combustibil va reprezenta o cheltuiala la care va trebui sa va ganditi in momentul selectiei.

In aceste conditii, veti sti cat consuma motocultorul achizitionat si veti lua deciziile potrivite. Valorile consumului mediu sunt situate, de cele mai multe ori, intre 1 – 2,5 l/h. Un motocultor mai puternic va consuma mai mult combustibil, dar si randamentul in lucru al acestuia va fi mai mare. Cu un motocultor mai puternic veti termina mai repede treaba, iar durata de viata a acestuia va fi mai mare. Pentru prelucrarea unei sufrafete de teren de dimensiuni mai mari se recomanda un motocultor mai puternic, care va consuma si mai mult combustibil/ ora de functionare, dar consumul se va reflecta in suprafata de pamanat prelucrata, care va fi proportional mai mare.

Astfel, este important ca inainte de a face o achizitie de acest tip sa stiti exact pentru ce veti folosi motocultorul si sa puneti in balanta productivitatea, durata de viata a acestuia, consumul de combustibil si pretul. Ca exemplu, daca aveti de prelucrat o bucatica de pamant, nu are rost sa investiti intr-un motocultor puternic pentru exista riscul sa nu va amortizati investitia initiala.

Profită de oferta actuală eMAG la motocultoare: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun motocultor in functie de brand?

Daca veti dori sa achizitionati cel mai bun motocultor, este foarte important sa aveti in vedere si brandul de la care urmeaza sa faceti achizitii de acest tip. Exista multe variante in acest sens, iar acest lucru inseamna ca veti gasi cu siguranta exact ceea ce va intereseaza.

Astfel, este indicat sa optati pentru un motocultor Rurisin cazul in care veti dori sa va bucurati mereu de eficienta si de o calitate superioara pe perioada utilizarii. De asemenea, motocultoarele Honda sunt recunoscute in acest domeniu pentru beneficiile pe care le ofera in ceea ce priveste achizitionarea si utilizarea, reprezentand o modalitate optima de achizitionare. Este indicat sa optati si pentru brandul Rotakt, in cazul in care veti dori sa va asigurati de faptul ca veti gasi cel mai bun motocultor. Cu siguranta veti fi incantati pe deplin de tot ceea ce ofera un produs de acest tip. Daca veti alege un motocultor BSR, veti beneficia mereu de o calitate superioara la un pret foarte avantajos. Acest brand este recunoscut pentru beneficiile oferite in cazul utilizarii motocultoarelor. Nu in ultimul rand, puteti opta pentru un motocultor DKD, in cazul in care veti dori sa va asigurati de faptul ca veti gasi cea mai potrivita varianta de achizitionare a unui utilaj agricol de acest tip.

Cu siguranta veti fi pe deplin incantati de calitatea oferita de aceste branduri, ceea ce inseamna ca veti avea ocazia de a utiliza aceste produse in conditii optime si avantajoase. Odata ce veti achizitiona un utilaj agricol de acest tip tinand cont de toate informatiile din acest articol, atunci puteti fi siguri de faptul ca veti gasi cel mai bun motocultor, pe care il puteti utiliza intr-un mod eficient si facil in orice situatii.

Motocultoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *