Cum alegi cel mai bun hidrofor?

cel-mai-bun-hidroforDacă locuieşti la casă şi nu ai apă curentă, atunci cu siguranţă ai nevoie de un hidrofor.

Acesta face parte din acele obiecte esenţiale, care îţi conferă confortul de care ai nevoie, spre a-ţi desfăşura în bune condiţii activităţile de pe lângă locuinţa ta.

Un hidrofor are rol de absorbţie şi pompare a apei necesare desfăşurării activităţilor zilnice.

Un hidrofor este ideal şi pentru a evacua apa în caz de inundaţii sau pentru a înlesni unele activităţi gospodăreşti, ca udarea periodică a plantelor din grădină.

De asemenea, se poate folosi cu succes şi pentru a crea o presiune corespunzătoare de apă la apartamentele situate la etajele superioare. În această situaţie, reţeaua oraşului umple un vas cu o rezervă de apă, iar hidroforul extrage apa din acest vas, asigurând o presiunea corespunzătoare pentru apartamentul respectiv.

Pentru a se mula pe necesităţile fiecăruia dintre noi, există mai multe tipuri de hidrofoare.

Ţinând cont de câteva criterii simple, pe care le găseşti în rândurile ce urmează, cu siguranţă vei face cea mai bună alegere.

Vezi care sunt cele mai apreciate hidrofoare de pe eMAG:  CLICK AICI.

Tipuri de hidrofoare

În primul rând trebuie să te decizi dacă ai nevoie de un hidrofor de suprafaţă sau de un hidrofor de mare adâncime.

Hidrofoarele de suprafaţă reuşesc să extragă apa de la adâncimi relativ mici, maxim 7-8 m, consumând puţină energie şi având un preţ mai accesibil.

Hidroforarele de mare adâncime sunt ceva mai performanţe, cu un consum energetic ceva mai mare, ajungând la performanţa de a extrage apă de la adâncimi mai mari de 8-9 metri. Sunt modele capabile să extragă apa chiar şi de la 30 m adâncime.

Referitor la acest criteriu, vei alage în funcţie de sursa de apă, fie un hidrofor de suprafaţă, fie un hidrofor de mare adâncime.

Pompa de extracţie a celui mai bun hidrofor

Pompa de extracţie este un alt element foarte important, care face diferenţa între hidrofoare.

Astfel, poţi opta pentru hidrofoare cu pompă submersibila sau pentru hidrofoare cu pompă de suprafaţă.

Pompele submersibile sunt acele pompe care se scufundă în întregime în apă.

Pompele submersibile se clasifică în:

 • pompe submersibile multijetate;
 • pompe submersibile monojetate.

Pompele submersibile multijetate sunt concepute pentru pomparea apelor murdare, ce necesită filtrare, pe când pompele submersibile monojetate sunt destinate pompării de apă curată.

Vei alege, de asemenea, în funcţie de sursa de apă, fie un hidrofor cu pompă multijetata, fie un hidrofor cu pompă monojetată.

În ceea ce priveşte pompele de suprafaţă, acestea se clasifică în:

 • pompe de suprafaţă de mică adâncime (extrage de la o adâncime de până la10 m);
 • pompe de suprafaţă de mare adâncime (extrage de la o adâncime de peste10 m).

Elementul care oferă calitate unei pompe este materialul din care este confecţionată. Cele mai bune hidrofoare sunt cele care au pompa confecţionată din inox sau fontă.

Cumpără-ți un hidrofor de calitate la preț redus:  CLICK AICI.

Alte criterii pentru alegerea celui mai bun hidrofor

 • Puterea celui mai bun hidrofor

Puterea hidroforului se măsoară în watt (w) şi este strâns legată de capacitatea hidroforului de a extrage apă de la o anumită adâncime şi cu un anumit debit.

Puterea hidroforului se alege în funcţie de sursa de apă. De exemplu, un hidrofor de 1100w are capacitatea de a extrage apă de la o adâncime de până la 9 m, cu un debit de 3600 l/h.

 • Mărimea dispozitivului de colectare al hidroforului

Mărimea dispozitivului de colectare al hidroforului poate să varieze de la 25 l la 100 l. În concordanţă cu volumul hidroforului este puterea şi presiunea acestuia, valori ce definesc eficiența procesului de extracţie şi pompare a apei.

Alegerea se face în funcţie de cantitatea de apă consumată.

Nu alege un hidrofor de capacitate mai mare decât este nevoie, deoarece va ocupa spaţiu inutil.

 • Presiunea hidroforului

Presiunea este produsă de o pernă de aer existanta în interoarul hidroforului.

Periodic se recomandă verificarea presiunii cu un manometru şi completarea cu o pompă dacă este necesar. Acest comportament creşte durata de viaţă a hidroforului.

Perna de aer existentă în interioarul hidroforului trebuie să creeze suficientă presiune, astfel încât pompa să extragă apă de la adâncimea dorită.

Când presiunea scade, pompa trebuie pornită. Acest proces poartă numele de amorsare.

Unele hidrofoare au proprietatea de a porni automat pompa în momentul în care presiunea din interiorul hidroforului scade sub o anumită valoare. Răspunzător de pornirea automată este presostatul, o componentă a pompei care are setată o presiune minimă şi una maximă. Setările presostatului sunt realizate de producător, astfel încât pompa să funcţioneze corespunzător, dar acestea pot fi modificate de instalator.

Orientează-te către un hidrofor care declanşează automat.

Pentru a putea vorbi de cel mai bun hidrofor, acesta ar trebui să dețină şi funcţia de oprire automată, prin care este întreruptă funcţionarea atunci când nu mai există apă în locul de extragere. Acest lucru conservă energia şi protejează hidroforul.

Concluzii şi indicaţii pentru alegerea celui mai bun hidrofor

 • alege-ţi un model potrivit, în funcţie de sursa de alimentare cu apă;
 • alege un hidrofor de putere potrivită, în funcţie de adâncimea de la care urmează a se face extracţia de apă;
 • alege un hidrofor cu un dispozitiv de colectare de capacitate potrivită, în funcţie de cantitatea de apă de care ai nevoie;
 • alege un hidrofor care declanşează automat în momentul în care presiunea scade sub o anumită valoare;
 • cumpără-ţi un hidrofor de calitate, dintr-un magazin de încredere Click Aici.

Alege dintr-o gama variata de produse cel mai bun hidrofor:  CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

1 răspuns

 1. Valentin spune:

  Buna ziua domnule Popa,

  Va rog se poate sa ma ajutati in alegerea unui hidrofor. Stau la curte in comuna Berceni jud. Prahova. De ceva timp pompa care o folosesc acasa incepe sa dea rate-uri in sensul ca ramane fara presiune. A venit un electrician s-a uitat la ea si mi-a spus ca e pe duca si e model chinezesc si ca nu se poate repara asa ca tot el mi-a spus sa imi achizitionez un hidrofor. Tot ce mi-a spus avea preturi foarte mari, toate peste 500 de lei. Asa ca am luat si eu la rand internetul si am gasit un produs mai ieftin acest hidrofor Progarden https://www.allexpress.ro/hidrofor/hidrofor-progarden-aujet100l.html si acest Ruris https://www.emag.ro/hidrofor-ruris-aquapower-1008-750-w-19-l-debit-46-l-min-refulare-45-m-jet-80s/pd/DT52X7BBM/?X-Search-Id=8d0100a1fa60e8b2fd7b&X-Product-Id=1387219&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view. Se poate va rog foarte multe sa imi spuneti daca stiti ceva despre ele, care cat de bun este?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *