Cum alegi cea mai bună pompă submersibilă?
Dacă locuieşti la casă şi dacă eşti o persoană activă, dacă dispui de ceva spațiu, dacă ai grădină şi dacă te gândeşti să-ţi faci şi o fântână, atunci s-ar putea să te intereseze o pompă submersabilă.
O pompă submersibilă este ideală pentru a folosi apa dintr-o sursă adâncă şi îndepărtată, aducând-o la suprafaţă, în locul în care e nevoie de ea.
Momentul alegerii unei pompe submersibile merită multă atenţie, acest articol fiind conceput special pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie.
Diferenţa dintre o pompă submersibilă şi un hidrofor
Având în vedere că, atât pompa submersibilă, cât si hidroforul se folosesc in același scop, consider de folos să fac o comparație între cele două sisteme, astfel încât să înțelegi de ce este mai bun unul decât celălalt.
Referitor la modul de funcţionare al celor două echipamente, principiile sunt diferite.
În timp ce hidroforul aspiră apa de la o anumită adâncime, pompa submersibilă împinge apa către suprafaţă.
Pompa submersibilă are capacitatea de a se autoamorsa, astfel că vei fi scutit de a apela la un profesionist.
Spre deosebire de aceasta, pentru o funcţionare corectă, hdroforul trebuie amorsat, proces ce poate crea anumite probleme, impunându-se angajarea unui profesionist.
Mai mult decât atât, specialiştii au demonstrat că o pompă submersibilă are un randament cu 30% mai mare decât un hidrofor, generând o presiune mai mare, cu acelaşi consum de energie.
Pompa submersibilă se scufundă sub apă, la fundul puţului, spre deosebire de hidrofor, care este poziţionat la suprafaţă, necesitând şi o camera tehnică.
Pompa submersibilă are un plus şi din punct de vederea al întreţinerii, deoarece se introduce sub apă, fără a necesita o întreţinere specială.
În ceea ce priveşte nivelul de zgomot, pompa submersibilă este net superioară hdroforului, fiind mult mai silenţioasă.
Astfel, putem concluziona că o pompă submersibilă este superioară unui hidrofor.
O pompă submersibilă la un preț foarte bun îți poți achiziționa DE AICI.
Cum alegi cea mai bună pompă submersibilă în funcţie de gradul de puritate al apei?
În funcţie de gradul de puritate al apei extrase, poţi alege între o pompă submersibilă pentru apă curată sau o pompă submersibilă pentru apă murdară.
Utilitatea fiecăreia reiese din denumire, astfel că nu cred că mai este necesar să detaliez.
Vreau doar să-ţi mai spun că pompele submersibile pentru apă murdară sunt concepute astfel încât să nu permită pătrunderea impurităţilor în motor, evitându-se deteriorare acestora.
O astfel de proprietate lipseşte de la o pompă submersibilă pentru apă curată, aşa că ai mare grijă cum o foloseşti, o folosire necorespunzătoare putând conduce foarte uşor la deterioararea acesteia.
Tu ştii cel mai bine ce fel de apă vrei să pompezi, aşa că alege-ţi o pompă sumbersibilă în funcţie de calitatea acesteia.
Alegerea celei mai bune pompe submersibile în funcţie de debitul de refulare
Debitul de refulare este o altă caracteristică esenţială a pompelor submersibile.
Debitul de refulare reprezintă cantitatea de apă ce ajunge la locul de consum.
Pentru alimentarea cu apă a unei case mici, unde nu se consumă foarte multă apă, este suficientă o pompă submersibilă cu un debit de 1000-2000 l/h.
În schimb, pentru o casă mai mare, unde se consumă mai multă apă, se recomandă o pompă submersibilă cu un debit de peste 2000 l/h.
Îţi dau şi un exemplu concret: pentru o casă cu 2 băi + 1 bucătărie + 1 maşină de spălat, unde există mai mulţi membri în familie, cu posibilitatea utiliarii simultane a celor două băi, a bucătăriei şi a maşinii de spălat, se impune achiziţionarea unei pompe submersibile cu un debit de aproximativ 2500l/h.
Îţi poţi face foarte uşor un calcul singur, aflând debitul tuturor consumatorilor ce ar putea funcţiona simultan. De exemplu, dacă apreciezi că sunt doar 3 robinete care ar putea funcţiona simultan, aflii debitul acestora (se găseşte în detaliile tehnice oferite de producător), aduni debitele şi îţi rezultă debitul în funcţie de care îţi poţi achiziţiona o pompă submersibilă.
În general, robinetele au un debit de 4 l/minut. Astfel, în cazul nostru (cu 3 robinete), debitul necesar îl calculăm astfel: 3x4l= 12 l/minut. Pentru a afla debitul pe ora înmulțim rezultatul cu 60: 12×60= 720 l/h.
Oricum, ia-ţi şi o marja.
Cumpără-ți în siguranță o pompă submersibilă din cel mai mare magazin online: CLICK AICI.
Alegerea pompei submersibile în funcţie de înălţimea de refulare
Aici trebuie să ai cunoştinţă despre adâncimea puţului, urmând a face alegerea în funcţie de acest detaliu.
Astfel, ai posibilitatea de a alege între:
- pompe submersibile cu înălţimea de refulare de pana la 20 m. Găseşti aici.
- pompe submersibile cu înălţimea de refulare între 21 -40 m. Găseşti aici.
- pompe submersibile cu înălţimea de refulare între 41 -60 m. Găseşti aici.
- pompe submersibile cu înălţimea de refulare între 61 -70 m. Găseşti aici.
- pompe submersibile cu înălţimea de refulare de peste 80 m. Găseşti aici.
Alte recomandări cu privire la pompele submersibile:
- alege-ţi o pompă sumbersibilă cu presostat, care indică presiunea cu care este pompată apa, ceea ce facilitează verificarea funcţionării optime a pompei;
- cumpără-ţi o pompă submersibilă cu plutitor, astfel încât pompa să se oprească automat la momentul epuizării apei de la sursa de alimentare;
- cumpără-ţi o pompă submersibilă din inox, cu durabilitate mare.
În momentul acesta consider că ești pregatit să-ți achizitionezi o pompă submersibilă, așa că treci la acțiune.
Îți poți cumpăra în suguranță o pompă submersibilă la un preț foarte bun DE AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!
Buna ziua,
Blogul dvoastra este o buna introducere. Dar as avea nevoie de un sfat mai detaliat pt alegerea unui sistem cu pompa submersibila si vas de expansiune.
Mai jos prezint situatia.
1. Put sapat manual cu burghiu de 20 cm apoi introdus teava de pvc sm4 de 16 cm pana la fundul putului. Ultima portiune are fante taiate cu bomfaierul cel mai subtire sa actioneze ca un filtru.
2. Putul are 21 m adancime
3. Izvorul este puternic
4. Necesarul de apa dorit ar fii pt o familie de 6 oameni–doua bai, o bucatarie, centrala pe gaz si incalzire cu calorifere.
5. Distanta de la put pana la casa este de 30 m. Casa are si etaj cu baie.
6. Am construit un camin peste put de 1×1.5 m
Cam asta ar fii.
Ce recomandati? Ce pompa, vas, filtru de impuritati, etc
Multumesc
Buna ziua,
Sunte bune oricare dintre pompele sumbersibile recomandate mai jos:
http://www.hidropompe.ro/pompe-submersibile/pompa-submersibila-4-toli-bbc-9-100m-h-55-18-mca-q-1-2-6-m3-h-0-75-kw-220v
http://www.hidropompe.ro/pompe-submersibile/pompa-submersibila-4-toli-bbc-14-100m-h-86-28-mca-q-1-2-6-m3-h-1-1-kw-220v
http://www.hidropompe.ro/pompe-submersibile/pompa-submersibila-4-toli-spm-100-14–h-87-20-mca–q-1-5-6-m3-h–1-1-kw–220v.html
Electropompele propuse sunt fabricate in Italia.
Pe pagina produsului, in partea de jos, gasiti si accesoriile.
Pentru o casa cu 4-6 persoane este recomandat cu vas de expansiune de 100 l pentru a limita numarul de porniri per ora.