Cum alegi cele mai bune încărcătoare auto pentru telefon?

incarcator-auto-telefonDupă cum bine ştii, bateria telefonului se termină relativ repede, mai ales dacă este intens folosit, astfel că poţi rămâne fără baterie în cele mai nepotrivite momente.

Spre exemplu, ce ai putea să faci atunci când bateria telefonului tău decide să te lase atunci când eşti la volanul maşinii?

Încărcătorul obişnuit nu îţi este de folos, iar alte soluţii pentru încărcarea baterei nu prea ai la dispoziţie.

Ei bine, pentru astfel de situaţii a fost conceput încărcătorul auto pentru telefon. Aceasta se dovedeşte o adevărată revelaţie, ce te poate ajuta să ocoleşti situaţia neplăcută de a rămâne fără baterie la telefon.

Chiar dacă nu ne place să recunoaştem, suntem dependenţi de telefon.

Acesta ne permite să fim mereu în legătură cu alte persoane, din familie sau din mediul de afaceri.

În plus, în zilele noastre, telefonul reprezintă şi o adevărată sursă de informaţii actualizate.

Conectat la priza auto, de care dispune orice maşină, printr-un port USB, încărcătorul auto este multifuncţional deoarece, pe lângă faptul că îţi permite încărcarea telefonului mobil, reprezintă şi sursa de energie necesară pentru o sumedenie de dispozitive, de care ai nevoie în maşină, aşa cum este GPS-ul sau camera video auto.

Cum alegi cele mai bune încărcătoare auto pentru telefon?

Prima problema ar fi compatibilitatea încărcătorului auto cu telefonul tău mobil. Dar, din fericire, aceasta nu mai este o problema actuală, deoarece în 2009 s-a decis asupra unui standard, respectiv portul USB.

Astfel, nu este nevoie să îţi achiziţionezi un încărcător auto special pentru telefonul tău, cum nu este absolut necesar ca încărcătorul să aibă acelaşi producător ca telefonul.

Poţi opta foarte bine pentru un încărcător auto universal, la care îţi poţi încarca şi tableta, respectiv GPS-ul sau DVR-ul auto.

Vezi care sunt cele mai vandute încărcătoare auto de pe eMAG:  CLICK AICI.

Un detaliu foarte important îl reprezintă amperajul şi voltajul încărcătorului auto. În zilele noastre, cele mai eficiente sunt încărcătoarele auto de 2A, ce prezintă o rată de transfer de 2100 mA/h, generând astfel o încărcare mai rapidă a telefonului, ceea ce cred că asta îţi şi doreşti.

În ceea ce priveşte voltajul încărcătorului auto, trebuie să te asiguri că acesta nu este mai mare decât cel indicat pentru bateria telefonului tău, deoarece există posibilitatea deteriorării telefonului.

Actualmente, voltajul optim este de 5V dar, pentru siguranţă, verifică specificaţiile tehnice ale telefonului.

În schimb, dacă voltajul încărcătorului auto este mai mic decât trebuie, există posibilitatea ca bateria să nu se încarce, sau să se încarce incomplet.

Ţine cont şi de faptul că există încărcătoare auto cu două sau mai multe porturi USB, care se pot dovedi foarte parctice. Astfel, dacă de obicei ai nevoie să încarci mai multe dispozitive în acelaşi timp, ia în calcul şi această variantă.

Îţi recomand achiziţionarea unui încărcător auto cu cel puţin două porturi USB.

Nu neglija nici lungimea cablului încărcătorului auto, sfatul meu fiind să optezi pentru un încărcător auto cu cablul cât mai lung.

Şi acum poate te întrebi de unde ţi-ai putea achiziţiona un încărcător auto la un preţ bun? O gama variată de încărcătoare auto la preţuri foarte bune GĂSEŞTI AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *