Cum alegi cel mai bun HDD extern?

cel mai bun HDD externUn hard-disk (HDD) extern a devenit din zi in zi o necesitate pentru toti utilizatorii de calculatoare sau laptopuri, datorita imputinarii spatiului de stocare de pe dispozitivele traditionale.

Asadar, daca doresti sa iti faci putina curatenie in calculator si sa muti o parte din filmele, fotografiile sau documentele de pe desktop/laptop poti apela la un HDD extern. Este o solutie viabila si stocarea poate fi de lunga durata.

Pe piata exista nenumarate modele de HDD-uri externe, de aceea este recomandat ca inainte de a merge in magazine, este bine sa stii mai multe lucruri despre caracteristicile acestora.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun HDD extern, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la HDD-urile externe: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun HDD extern in functie de viteza de transfer?

Un factor important de care sa tii seama la alegerea unui HDD extern il reprezinta viteza de transfer a datelor.

Daca in cazul unui HDD cu USB 2.0 viteza de transfer a datelor poate ajunge la 30 MB/s, la un USB tip 3.0 aceasta atinge 100 MB/s. Ultimul model de USB 3.1 depaseste aceasta limita, insa este nevoie de un port compatibil la desktop sau laptop.

La HDD-urile cu conector eSATA viteza poate ajunge la 5-6 GB/s.

Profită de Reducerile actuale eMAG la HDD-urile externe: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun HDD extern in functie de capacitatea de stocare?

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont la alegerea unui HDD extern este capacitatea de stocare a acestuia. Ea poate fi de: 500-750 GB, 1 TB sau chiar 3-4 GB. Cu cat capacitatea creste si pretul este mai ridicat.

HDD extern de 300-750 GB – sunt cele mai ieftine hard-diskuri externe de pe piata, ele fiind utile celor care nu au nevoie de un spatiu prea mare de stocare a filmelor, fotografiilor sau documentelor.

HDD extern de 1 TB – este cel mai intalnit si folosit in randul utlizatorilor. Poate fi usor de conectat la un PC/laptop/TV smart prin intermediul unui cablu USB 3.0.

HDD extern de 2-4 TB – are un pret mai mare, dar asigura un spatiu mai mare de stocare. Poate fi compatibil cu sistemul de operare Windows 7, 8 sau 10. Are o greutate redusa de doar 0,95 kg. Exista modele care pot fi compatibile cu sistemul Mac OS.

Vezi toate HDD-urile externe de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun HDD extern in functie de interfata de conectare?

Un element esential la alegerea unui HDD extern il contituie interfata de conectare la alte dispozitive, precum calculatoare, laptopuri etc. Astfel, aceste hard-diskuri se pot conecta prin USB 2.0, 3.0 sau conector eSATA, Thunderbold, Wi-Fi, etc.

HDD extern cu USB 2.0 si 3.0 – un astfel de hard-disk poate fi conectat la un calculator/laptop, televizor LED, OLED smart sau nu, care dispune de un port USB 2.0 sau 3.0.

HDD extern cu conector eSATA – un asemenea hard-disk are un pret mai ridicat, el avand conectivitate atat USB 3.0, cat si eSATA, oferind viteze mari de transfer.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun HDD extern. Spor la cumparaturi!

HDD-urile externe de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolul: Cum alegi cel mai bun hard extern?

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *