Cum alegi cea mai buna unitate optica externa?

cea mai buna unitate optica externaO unitate optica externa este utila atunci cand vrei sa ai un acces rapid la citirea sau scrierea unui CD sau DVD, cu ajutorul unui calculator. In prezent, acest dispozitiv este foarte popular in randul utilizatorilor deoarece ofera posibilitatea stocarii rapide pe un DVD a filmelor, fotografiilor sau documentelor, transferate dintr-un PC sau laptop.

Chiar daca unele persoane folosesc pentru stocare stick-urile USB, totusi unitatile optice raman solutii viabile, care sunt folosite in mod uzual. Fata de cele interne, din interiorul calculatorului, cele externe sunt conectare cu un PC cu ajutorul unui cablu USB.

Pe piata exista numeroase tipuri de unitati optice externe, de aceea este recomandat sa stii mai multe detalii despre caracteristicile acestora, inainte de a merge in magazine sa cumperi una.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna unitate optica externa, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la unitățile optice externe: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna unitate optica externa in functie de compatibilitatea cu sistemul de operare al PC-ului?

Un factor esential de care trebuie sa tii cont la alegerea unei unitati optice externe este compatibilitatea cu sistemul de operare al calculatorului tau: Windows XP, 7, 8, 10 sau Mac OS.

Cum alegi cea mai buna unitate optica externa in functie de viteza de citire/scriere a DVD-urilor?

Performanta unitatilor optice externe este data de viteza de citire si scriere a elementelor de stocare, tip CD, DVD sau Blu-Ray. Se pot intalni modele cu viteze de: 8x sau 16x in cazul DVD-urilor.

Unitate optica externa cu viteza de 8x – acest model poate avea o viteza de citire si scriere a oricaror tipuri de DVD-urilor de 8x si de 24x a CD-urilor. Acest model nu suporta DVD-uri tip Blu-Ray.

Unitate optica externa cu viteza de 16x – este un dispozitiv performant, care poate citi si incriptiona DVD-uri la viteze sporite de pana la 16x, CD-uri de pana la 48x, iar Blu-Ray de pana la 12x.

Profită de Reducerile actuale eMAG la unitățile optice externe: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna unitate optica externa in functie de tipul acesteia?

Un aspect important de care sa tii seama la alegerea unei unitati optice il reprezinta tipul discurilor CD, DVD sau Blu-Ray, pe care aceasta este capabila sa le citeasca sau sa le inscriptioneze. Astfel, sunt urmatoarele modele: DVD-RW-uri si Blu-Ray-uri.

Unitate optica externa DVD-RW – este cel mai intalnit model din magazine si cel mai folosit de catre utilizatori. Are un pret accesibil, poate folosi CD-uri si DVD-uri, este fiabil si usor de manevrat.

Unitate optica externa Blu-Ray – este cel mai performant model de pe piata, el putand citi si scrie orice tip de CD-uri, DVD-uri si Blu-Ray-uri existente. Are un pret ridicat, insa ofera o experienta deosebita.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna unitate optica externa. Spor la cumparaturi!

Unități optice externe de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolul: Componente esențiale pentru PC. Cum faci cele mai bune alegeri?

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *