Cum alegi cel mai bun canal de cablu?

cel mai bun canal de cabluUn canal de cablu reprezinta un produs care se utilizeaza pentru mascarea si protectia conductoarelor electrice si de comunicatii din interiorul unei cladiri. Acesta prezinta si alte avantaje, precum design-ul special, montajul usor si pretul accesibil.

Prin folosirea unui canal de cablu vei asigura o estetica deosebita a locuintei, compatibila cu mobila si cu zugraveala peretilor. Pe langa aceasta, orice interventie ulterioara la cabluri se va face rapid si fara pagube sau deteriorari.

In magazine, vei intalni diverse astfel de produse, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am realizat mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun canal de cablu, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la canal de cablu: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun canal de cablu in functie de tip?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui canal de cablu il reprezinta tipul acestuia, care poate fi: pentru pereti, pentru pardoseala etc.

Canal de cablu pentru pereti – acest produs este unul standard si se poate pozitiona vertical sau orizontal pe pereti, in functie de traseele alese ale circuitelor din interior. Se poate folosi, cu usurinta, atat la case, apartamente, cat si la cladirile de birouri.

Canal de cablu pentru pardoseala – este un produs special conceput pentru pardoseala, el avand mai multe despartituri, pentru pozitionarea a mai multor cabluri de retea. Pot fi folosite pentru diverse componente de comunicatii, de internet, televiziune si telefonie. Are un design deosebit, estetic, avand o rama semirotunda, care acopera perfect cablurile.

Profită de Oferta actuală eMAG la canal de cablu: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun canal de cablu in functie de model?

Canalele de cablu pot fi de mai multe feluri in functie de model, astfel: clasice, perforate etc.

Canal de cablu clasic – este un produs standard si se utilizeaza la realizarea instalatiilor electrice sau a retelelor de comunicatii, pentru protejarea conductoarelor. Este recomandat pentru pozarea traseelor de cabluri. El poate fi foarte usor de montat, iar accesul pentru orice interventie se face rapid, fara niciun fel de deterioare a restului instalatiei. Obligatoriu, cablurile electrice si cele de telecomunicatii sunt complet separate.

Canal de cablu perforat – acest model prezinta perforatii pe toata lungimea, el fiind confectionat din PVC ignifugat. El se foloseste pentru izolarea traseelor conductoarelor care fac legatura intre aparate si tablourile electrice sau de telecomunicatii. Protejeaza contra loviturilor sau a actiunii mediului ambinat. Este intrebuintat in interior.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la canal de cablu: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun canal de cablu in functie de material?

Canalele de cablu pot fi de mai multe feluri in functie de material, astfel: PVC, lemn, etc.

Canal de cablu din PVC – este un produs rezistent, usor de pozitionat, indiferent daca se asaza in plan vertical sau orizontal. Asigura o protectie sigura a oricarui tip de cabluri, precum si o durata de viata sporita. Este foarte usor de montat, in orice spatiu sau incapere.

Canal de cablu din lemn – acest produs este recomandat in locuinte pentru a se putea asorta cu toate piesele de mobilier, precum si cu zugraveala peretilor. Exista diferite nuante de culori si de materiale, precum stejar, pin etc. Este indicat in locuintele de tip modern.

Canal de cablu de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Citeste si:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *