Ce este un tub riflat si la ce foloseste?

tub riflatCe este un tub riflat?

Un tub riflat este o conducta elastica care este utilizata pentru protectia instalatiilor electrice sau a celor de telecomunicatii, putand fi intrebuintata atat la interior, cat si la exterior.

Produsul prezinta un corp elastic prevazut cu o spirala rigida, conceputa special pentru intarire. Astfel, un tub riflat are proprietati deosebite, el rezistand la multiple tensiuni, de compresie si intindere.

De asemenea, un tub riflat asigura si protectia impotriva razelor ultraviolete ale soarelui, fiind optim pentru circuitele electrice, dar si pentru cele de telecomunicatii.

Vezi rapid o ofertă de preț la tub riflat: CLICK AICI.

O alta caracteristica importanta a unui tub riflat este aceea ca poate rezista la indoituri, la un unghi egal cu diametrul conductorului introdus in acesta, fara a exista pericolul de deformare sau deteriorare.

Este bine de stiut faptul ca un tub riflat prezinta o suprafata neteda in interior, astfel incat cablurile pot fi introduse cu usurinta, dintr-un capat intr-altul, pe lungimi mari, in functie de necesitati.

Pe piata exista mai multe tipuri de produse din aceasta categorie, avand diferite diametre. Astfel, un tub riflat poate avea grosimi variate, de la 9mm, 11 mm, 13 mm, 20 mm, 25 mm etc.

Trebuie specificat faptul ca tuburile riflate sunt confectionate din diverse materiale, precum PVC sau metalice. Cele din PVC sunt mai ieftine, iar cele metalice au preturi mai ridicate.

Acest tub flexibil este realizat din materiale izolante si ignifuge, neexistand riscul unor incendii.

De regula, astfel de produse se gasesc in role standard, spre exemplu de 25 m, 50 m sau 100 metri.

Profită de Oferta actuală eMAG la tub riflat: CLICK AICI.

La ce foloseste un tub riflat?

Un tub riflat se foloseste la protectia cablurilor electrice, precum si a celor de telecomunicatii, precum internet, televiziune prin cablu sau telefonie.

Astfel, un tub riflat asigura o protectie totala a conductorilor electrici, reducand riscul de supraincalzire a acestora sau producerii unor scurtcircuite neprevazute sau accidentale a instalatiilor de joasa tensiune.

Aceste produse se pot intrebuinta cu usurinta, atat in interioul locuintelor, cat si in exterior, unde pot fi ingropate.

Un tub riflat se poate utiliza si pentru protectia cablurilor de trasmitere date, precum cele de fibra optica, pentru internet, televiziune prin cablu sau telefonie. Acesta se poate ingropa in pamant, in exterior, pe trasee dedicate.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la tub riflato: CLICK AICI.

Un astfel de tub riflat are si functia de protectie a cablurilor impotriva depunerilor, reziduurilor, care pot fi nocive pentru conductoare.

Un avantaj deosebit al acestui tip de tub riflat este faptul ca el prezinta un interval de temperatura de operare foarte mare, intre – 30 de grade C si + 50 de grade C.

El se poate folosi incastrat in pereti, podele sau tavane, dar si in exterior, in orice fel de mediu.

Tub riflat de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *