Cum alegi cel mai bun presostat?

cel mai bun presostatUn presostat este un dispozitiv care comanda pompa, asigurand pornirea si oprirea, in functie de anumiti parametri de functionare. Acesta va lucra si ca un comutator, putand identifica problemele aparute in instalatie si regla functionarea optima a sistemului.

Este esential sa stii ca un presostat protejeaza pompa de socurile electrice si de lipsa apei din circuit. Acest dispozitiv se poate instala pe un racord al hidroforului sau direct pe pompa.

Pe piata, vei intalni diverse astfel de dispozitive, dar este destul de complicat sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit in randurile de mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun presostat, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la presostate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun presostat in functie de tip?

Presostatele pot fi de doua feluri in functie de tip astfel: mecanice sau electronice.

Presostat mecanic – acest model este conceput pentru pornirea si oprirea unei pompe, in functie de presiunea detectata. Montarea se realizeaza pe un racord de hidrofor sau direct pe pompa. Prinderea se face cu o piulita olandeza. Are presiunea stabilita din constructie, intre 1,4 si 2,8 bari. Are un pret accesibil.

Presostat electronic – acest model asigura automatizarea functionarii unei pompe, protegand-o de mersul in gol. Ea se poate instala direct pe pompa sau pe conducta de refulare. Dispozitivul dispune de o supapa de sens si de un manometru, unde se poate monitoriza valoarea presiunii din sistem. Intensitatea maxima a curentului este de 10 A, iar temperatura de lucru este de maximum 60 de grade C. Are avantajul ca poate avea presiunea maxima de lucru de 10 bari. Are un pret mai ridicat fata de modelul mecanic.

Dispozitivul are in plus fata de cel mecanic, un ecran de afisaj tip LED si senzori, care sunt capabili sa identifice orice modificare a parametrilor de functionare.

Profită de Oferta actuală eMAG la presostate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun presostat in functie de domeniul de lucru al presiunii?

Presostatele pot fi de mai multe feluri in functie de presiunea de lucru, care poate fi: intre 1,4 – 2,8 bari, intre 1,5 – 3 bari, intre 2,2 si 10 bari etc.

Presostat cu presiunea de lucru intre 1,4 si 2,8 bari – acest model este unul mecanic, asigurand pornirea si oprirea unei pompe. Este important sa se monteze acest dispozitiv pe instalatie, deoarece are rolul de a prelungi durata de viata a pompei. Reglajul acestui presostat reduce numarul de porniri si opriri, precum si consumul de energie electrica al pompei.

Presostat cu presiunea de lucru intre 1,5 si 3 bari – dispozitivul este unul electronic si automatizeaza functionarea pompei, avand avantajul ca lucreaza pe variatia debitului si nu pe cea a presiunii. Presiunea maxima este de 10 bari, insa cea de lucru variaza intre 1 si 3,5 bari. Dispune de o supapa de retinere speciala pentru evitarea dezamorsarii, precum si de un sistem de protectie pentru a elimina riscul ca instalatia sa functioneze fara apa.

Presostate de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *