Cum alegi cel mai bun cablu mini USB?

cel mai bun cablu mini USBUn cablu mini USB este destinat conectarii diverselor dispozitive care dispun de un port de acest tip, de alte aparate electronice. Fara indoiala, acesta este foarte important pentru toata lumea, deoarece el permite transferul fisierelor de orice fel, foarte usor.

Cu siguranta, un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui cablu mini USB, il constituie compatibilitatea acestuia cu celelalte dispozitive la care ai nevoie sa te conectezi.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de modele, insa este destul de dificil sa gasesti, cu rapiditate, unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun cablu mini USB, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cablurile mini USB: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu mini USB in functie de dispozitivul conectat?

Cablurile mini USB pot fi de mai multe feluri in functie de dispozitivul conectat, astfel: pentru smartphone/tablete, camere video/foto, case de marcat, console de jocuri etc.

Cablu mini USB pentru smartphone/tableta  – acest model universal are conectorul 2 tip mini USB si poate conecta un smartphone, o tableta, o camera video, foto cu un calculator sau laptop. Cu ajutorul acestuia se pot transfera fisiere de orice tip intre cele doua dispozitive, cu rapiditate. Sunt preferate modelele care dispun de conectorul 1 tip USB 3.0 sau 3.1 tip C, care permit viteze mai mari fata de USB 2.0.

Cablu mini USB pentru consola jocuri/case marcat – este un model, cu diverse lungimi, care are conectorul 1 de tip mini USB tata, iar conectorul 2 tip USB 2.0 standard. Acesta este folosit pentru conectarea diverselor dispozitive. Exista si alte modele, care dispun de conectorul 2 USB mama cu 5 pini.

Profită de Oferta actuală eMAG la cablurile mini USB: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu mini USB in functie de model?

Cablurile mini USB sunt de mai multe feluri in functie de model, astfel: universale, personalizate etc.

Cablu mini USB universal – este un produs universal care este folosit, de regula, la conectarea diverselor dispozitive de pe piata (smartphone-uri, tablete, camere video, aparate foto, console de jocuri), care dispun de un port mini USB la alte aparate electronice.

Cablu mini USB personalizat – acest model este conceput special pentru anumite marci de smartphone-uri sau tablete. El are conectorul 1 tip mini USB si conectorul 2 USB 2.0, 3.0 sau 3.1 tip C, in functie de varianta. El conecteaza telefonul mobil/tableta la calculator sau laptop.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la cablurile mini USB: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu mini USB in functie de viteza de transfer?

Cablurile mini USB pot fi de mai multe feluri in functie de viteza de transfer, astfel: de 480 MB/s, de 4,8 GB/s si de 10 GB/s.

Cablu mini USB – USB 2.0 – acest model este unul clasic, insa el se foloseste pentru conectarea cu diverse dispozitive mai vechi, care dispun de un port USB tip 2.0, care a aparut pe piata in anul 2001. El permite viteze de transfer a fisierelor de doar 480 MB/s.

Cablu mini USB – USB 3.0 – este un produs mai nou, care a fost dezvoltat in 2009 si echipeaza marea majoritate a dispozitivelor actuale. Este mai avansat ca performante, el asigurand viteze de transfer mari, de pana la 4,8 GB/s.

Cablu mini USB – USB 3.1 – acest model este ultimul aparut pe piata tehnologica, in anul 2014. El echipeaza anumite dispoztive, precum smartphone-uri, tablete, camere video, console de jocuri recente. Este cel mai performant dintre toate modelele, permitand o viteza de transfer de pana ala 10 GB/s.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cablu mini USB. Spor la cumparaturi!

Cabluri mini USB de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *