Cum alegi cel mai bun cablu DVI?

cel mai bun cablu DVIUn cablu DVI este destinat, in general, pentru conectarea monitoarelor la calculatoare, pentru transmiterea semnalului video, dar fara cel audio. Trebuie spus faptul ca exista si televizoare mai vechi, care dispun de un port DVI.

Chiar daca acest standard DVI (Digital Visual Interface) a fost implementat din anul 1999, el inca se mai gasesti pe multe dispozitive si aparatura electronica de pe piata. Astfel, de multe ori suntem nevoiti sa cautam un cablu DVI pentru a conecta un monitor sau televizor de un calculator.

In magazine, vei intalni diverse astfel de modele, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun cablu DVI, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cablurile DVI: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu DVI in functie de tip?

Cablurile DVI sunt de mai multe feluri in functie de tip, astfel: tip D, tip I, tip A.

Cablu DVI tip D – este un model digital folosit, in special, pentru conectarea monitoarelor la calculatoare. Exista si televizoare care au porturi DVI, insa modelele din ultimii ani nu mai dispun de asa ceva. Ambele conectoare ale cablului sunt de tip tata. Produsul, care poate fi dual link (24 + 1 pini) sau single link (18 + 1 pini), reda semnalul digital, dar fara sunet, iar calitatea imaginii este foarte buna.

Cablu DVI tip I – acest model este unul care este capabil sa transmita semnalul video digital si analog (RGB). Este compatibil cu modelele mai vechi de calculatoare, monitoare sau televizoare.

Cablu DVI tip A – este un model vechi care permite doar transmiterea semnalului video de tip analog. Este utilizat la calculatoare, monitoare, televizoare de fabricatie mai veche.

Profită de Oferta actuală eMAG la cablurile DVI: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu DVI in functie de rezolutia suportata?

Cablurile DVI pot suporta diferite feluri de rezolutie, astfel: maximum 2560 x 1600 pixeli, 1920 x 1200 pixeli, etc.

Cablu DVI-D pentru rezolutii 2560 x 1600 pixeli – acest model este unul tip dual link, permitand receptionarea unor imagini de foarte buna calitate pe ecranul unui monitor. Este cunoscuta ca rezolutia QHD sau Quad HD si se intalneste pe monitoarele de gaming.

Cablu DVI-D pentru rezolutii 1920 x 1200 pixeli – produsul tip single link este destinat conectarii unui monitor cu rezolutie Full HD (1920 x 1200 pixeli) cu un calculator tip desktop sau laptop.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la cablurile DVI: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu DVI in functie de tipul conectorilor?

Cablurile DVI pot fi de mai multe feluri in functie de tipul conectorilor, astfel: DVI – DVI, DVI – VGA.

Cablu DVI – DVI – acest model este destinat conectarii a doua dispozitive care dispun de porturi DVI. Fara indoiala, cablul trebuie sa fie compatibil cu porturile, putand fi tip D, I sau A.

Cablu DVI – VGA – produsul face legatura intre doua conexiuni video, astfel: una DVI-I (tata), iar cealalta VGA (tata).

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cablu DVI. Spor la cumparaturi!

Cabluri DVI de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *