Cum alegi cel mai bun cablu de internet?

cel mai bun cablu de internetUn cablu de internet este un accesoriu folosit la realizarea unei retele sau la conectarea a unor dispozitive si aparate. Cu ajutorul acestuia se pot transfera date, precum documente si orice alte tipuri de fisiere, cu o viteza remarcabila.

Este bine de stiut faptul ca un cablu de internet este un produs performant, sigur si care poate fi utilizat atat acasa, cat si in cladirile de birouri.

Pe piata, vei intalni numeroase astfel de produse, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care iti va fi ajutor sa alegi cel mai bun cablu de internet, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cablu de internet: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu de internet in functie de tipul acestuia?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui cablu de internet il constituie tipul acestuia, care poate fi: din categoria 5, 5e, 6, 6e.

Cablu de internet categoria 5 – acest model este un produs mai vechi si foloseste conectori tip RJ-45. Permite o viteza de transfer de 100 Mb/s, iar frecventa maxima de functionare este de 150 MHz.

Cablu de internet categoria 5e – este o versiune imbunatatita a modelului din categoria 5. El contine un conductor de 24 de perechi de fire rasucite, iar izolarea este realizata din polietilena. Performanta acestuia este mai buna, permitand viteze maxime de transfer a datelor de pana la 1 GB/s si o frecventa maxima de 150 MHz. Poate fi utilizat pentru Ethernet 100 Base-TX si Gigabit Ehternet 1000 Base-T.

Cablu de internet categoria 6 – este un model avansat pentru Gigabit Ethernet, precum si alte protocoale de retea, fiind compatibil cu variantele mai vechi din categoriile 3, 5 si 5e. Suporta viteze de transfer de 1 GB/s pentru o lungime de 100 de metri si de pana la 10 GB/s pentru 55 de metri. Frecventa maxima de lucru este de maximum 250 MHz.

Cablu de internet categoria 6e – este cel mai avansat model de pe piata, el asigurand o viteza de transfer a datelor foarte mare, de pana la 10 GB/s, pe o lungime continua de 100 de metri. Gama maxima de frecventa ajunge la 500 MHz. El este folosit pentru Gigabit Ethernet 1000 Base-T, cat si pentru 10 G Base-T.

Profită de Oferta actuală eMAG la cablu de internet: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cablu de internet in functie de lungime?

Esential pentru alegerea unui cablu este lungimea acestuia, care trebuie sa fie perfecta pentru scopul tau. Un astfel de produs este, in general, standardizat, avand urmatoarele dimensiuni: 1- 5 metri, 10 – 20 metri, 50 – 100 metri.

Cablu de internet 1 – 5 metri – este un produs clasic, care ajuta la realizarea unei conexiuni de internet. El dispune la capete de conectori tip RJ-45, care asigura o legatura de foarte buna calitate pentru transmiterea de date. Este utilizat pentru orice dispozitiv care dispune de un port de acest tip.

Cablu de internet 10 – 20 metri – acest model poate face legatura cu ajutorul conectorilor dintre reteaua de internet si un utilizator. De asemenea, se poate folosi pentru a realiza conectarea unui calculator, laptop, televizor smart, consola de jocuri la un router.

Cablu de internet 50 – 100 metri – este un produs care se utilizeaza la realizarea unei retele, precum si la conectarea la internet a utilizatorilor individuali. Este performant, asigurand o transmisie perfecta a semnalului, fara distorsiuni.

Cablu de internet de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Citeste si:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *