Cum alegi cel mai bun regulator de gaz?

Un regulator de gaz este un dispozitiv care este destinat reglarii si stabilizarii gazului din reteaua de alimentare. Acesta este utilizat, in principal, pentru centrale termice, aragazuri, convectoare sau boilere.

De asemenea, un regulator de gaz poate fi intrebuintat si in retelele de distributie, indiferent daca acestea sunt gaze urbane, metan si GPL.

Trebuie stiut faptul ca un regulator de gaz este folosit pentru realizarea simultana a doua conditii, care ajuta la o functionare optima a unei instalatii: reglarea combustibilului la presiunea stabilita pentru arzator, precum si mentinerea constanta a presiunii gazului.

Printre alte caracterisrici ale unui regulator de gaz mentionam temperatura de lucru, cuprinsa intre – 15 garde C si + 60 grade C.

Pe piata vei intalni numaroase astfel de modele, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, in randurile de mai jos am intocmit un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun regulator de gaz, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la regulator de gaz: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun regulator de gaz in functie de diametrul conductei?

Regulatoarele de gaz pot fi de mai multe feluri in functie de diametrul conductei, care poate fi: 1 / 2”, 3 / 4”, 1”, 1” 1 / 4, 1” 1 / 2, 2” etc.

De regula, pentru consumatorii casnici sunt utilizate regulatoarele de gaz de tip FRG/2MT si RG/2MT, de diferite diametre (1 / 2”, 3 / 4”, 1”, 1” 1/ 4), in functie de diametrul retelei.

Profită de Oferta actuală eMAG la regulator de gaz: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun regulator de gaz in functie de presiune?

Regulatoarele de gaz pot fi de mai multe feluri in functie de presiunea maxima de intrare, care poate fi: 100 mbar, 500 mbar, 1 bar, 2 bar. Astfel, pentru montarea acestuia in locuinte este recomandat sa folositi un model care are o presiune maxima de intrare de 500 mbar.

Exista si modele care suporta o presiune maxima de 1 – 2 bari, utilizate in spatii comerciale sau industriale.

Cum alegi cel mai bun regulator de gaz in functie de utilizare?

Regulatoarele de gaz pot fi de mai multe feluri in functie de utilizare, astfel: pentru folosire casnica, comerciala si industriala.

Regulator de gaz pentru utilizare casnica – acest model este unul de tip FRG/2MT si RG/2MT, fiind folosit in special pentru centrale termice, aragazuri, convectoare.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la regulator de gaz: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun regulator de gaz in functie de tip?

Regulatoarele de gaz pot fi de doua feluri in functie de tip: cu filet si cu flansa.

Spre exemplu, modelele filetate pot avea diverse dimensiuni: 1 / 2”, 3 / 4”, 1” (pentru 100 mbar), 1 ” 1/ 4, 1 ” 1/1, 2” (pentru 1 bar), iar cele cu flansa pot fi: DN 65, DN 80, DN 100 (in mm).

Regulator de gaz de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *