Cum alegi cel mai bun aparat foto compact?

cel mai bun aparat foto compactPasionatii de imagini au nevoie de un aparat foto compact, care sa le poate aduce niste instantanee de foarte buna calitate. Indiferent daca esti amator sau profesionist, iti doresti sa capturezi fotografii inedite si foarte clare.

Daca pleci in vacanta sau doar intr-o calatorie, atunci trebuie sa iti achizitionezi un aparat foto compact, care iti va fi un adevarat prieten, care iti va pastra amintirile intacte.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de produse, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun aparat foto compact, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la aparatele foto compacte: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aparat foto compact in functie de tipul senzorului?

La un aparat foto compact cel mai important factor este marimea senzorului de imagine. Exista numeroase modele, intr-o ordine a dimensiunii astfel: 1/3”, 1/2”, 2/3”, 4/3”.

Aparatele foto pot dispune de doua feluri de senzori: CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) si CCD (Charge Coupled Device).

Aparat foto compact cu senzor CMOS – este un model digital cu o precizie uimitoare, dispunand de o tehnologie de imbunatatire a imaginilor si de stabilizarea acestora. Ofera imagini cu detalii impresionante, fiind perfect pentru conditii cu lumina scazuta.

Aparat foto compact cu senzor CCD – realizeaza imagini remarcabile, avand culori vii si cu o foarte buna claritate. Poti obtine detalii fine, de inalta rezolutie.

Profită de Oferta actuală eMAG la aparatele foto compacte: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aparat foto compact in functie de rezolutie?

Aparatele foto compacte pot avea diferite valori ale rezolutiei astfel: 10 – 12 Mp, 13 – 16, 18 – 20 Mp.

Aparat foto cu rezolutie de 10 – 12 Mp – poate fi un model instant sau unul clasic digital. Ultimul este mai performant, ajutandu-te sa obtii imagini clare, fiind destinat instantaneelor din natura sau din calatorie.

Aparat foto cu rezolutie de 18 – 20 Mp – este un model digital performant, cu un zoom optic de top si un senzor sensibil. Poti fi sigur de imagini detaliate, impecabile.Poti aduce totul aproape datorita zoom-ului sau puternic.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la aparatele foto compacte: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun aparat foto compact in functie de zoom-ul optic?

Aparatele foto compacte pot dispune de diverse valori ale zoom-ului optic: de pana la 12, 12 – 25, 26 -35, 36 – 50 .

Aparat foto compact cu zoom optic de pana la 12 – este un model standard, care este destinat persoanelor incepatoare in realizarea fotografiilor. Spre exemplu, un model cu zoom optic de 8,3x, zoom digital 15x dispune de o rezolutie performanta de 20 Mp. Este destinat obtinerii imaginilor din natura, peisaje sau portrete.

Aparat foto compact cu zoom optic de 36 – 50 – un model cu un zoom optic de 50x, are o rezolutie de 16Mp, iar dimensiunile senzorului este 1 / 2.3”. Poate realiza 1,6 cadre pe secunda, dispunand si de detectia fetei.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun aparat foto compact. Spor la cumparaturi!

Aparate foto compacte de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *