Cum alegi cel mai bun antivirus?

cel-mai-bun-antivirusProbabil mulți dintre voi, pasionații de tehnologie, v-ați pus măcar o dată întrebarea dacă în prezent mai avem nevoie de antivirus pe calculatoarele noastre. Internetul pare să fi devenit un mediu mult mai sigur însă, din păcate, trebuie să știți că aparențele înșală. Odată cu dezvoltarea tehnologiei s-au dezvoltat și abilitățile hackerilor, aceștia reușind să aducă la viață viruși din ce în ce mai periculoși (Stuxnet, Confliker, Agenmt.BTZ, Zeus, Poisonlvy, etc).

De asemenea, amenințarea este cu atât mai mare în prezent, cu cât conceptul IoT (Internet of Things) se dezvoltă. Cu cât avem mai multe dispozitive conectate la internet, cu atât vulnerabilitatea crește. În acest context, existența unei soluții antivirus este imperios necesară iar în cele ce urmează vom discuta despre cum alegi cel mai bun antivirus, care să aibă grijă, care să vegheze la siguranța datelor tale atât de importante.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI

Cum alegi cel mai bun antivirus?

Antivirus gratuit vs antivirus plătit

Pe internet veți găsi soluții antivirus ce pot fi folosite în mod gratuit. Desigur, au funcții limitate și nu asigură chiar securitate completă. Deși mulți dintre noi mergem pe versiunile gratuite, trebuie să ne punem întrebarea logică: de ce există versiunile plătite? Ce rost au ele din moment ce ne putem descurca și cu cele gratuite?

Ei bine, aici trebuie să înțelegem faptul că soluțiile plătite sunt cele care aduc adevăratele beneficii, nu cele gratuite. Ele sunt cele care sunt capabile să ne protejeze toate dispozitivele din casă și să ne țină departe de hackeri și viruși. E foarte important acest aspect în ideea în care cu toții folosim cardurile la cumpărături online. Cel mai bun antivirus trebuie să fie capabil să protejeze: calculatoare, telefoane mobile, navigarea pe internet, e-mail iar versiunile gratuite clar nu oferă protecție pentru toate acestea. Trebuie să ne gândim logic la conceptul gratuității.

Avem nevoie de antivirus pentru telefon?

Ați observat probabil faptul că se pot achiziționa și versiuni antivirus pentru telefoanele mobile Android. Cei care sunteți mai geeky vă întrebați probabil care e temeiul din moment ce Android are la bază Linux iar după cum știm, pe Linux nu există viruși.

Ei bine, pornind de la ideea de bază a comerțului online, respectiv plata cu cardul, avem nevoie de protecție și pe telefoanele mobile din moment ce conturile noastre bancare sunt legate la aceste dispozitive.

Cumpără-ți Acum Antivirus la Promoție: CLICK AICI.

Licența softului trebuie să fie pe cât mai mulți ani

Cel mai bun antivirus o să vină la pachet cu o licență pe 36 de luni. Desigur, se pot cumpăra și versiuni de 12 sau 24 de luni. Ideea e că prețurile pentru un antivirus cumpărat direct pe 3 ani vor fi mai mici decât pentru cel cumpărat anual cu reînnoire. Cam așa funcționează industria softurilor antivirus, pe bază de licență care este valabilă un anumit timp.

Licența softului trebuie să acopere toate dispozitivele din casă

Mare atenție la acest aspect, licențele antivirus suportă un număr limitat de dispozitive: 1, 3, 5, 10, 15 dispozitive și așa mai departe. Înainte să cumpărați o soluție de protecție, numărați strașnic dispozitivele din casă și luați-vă și o marjă de +2. E posibil să vă mai cumpărați un laptop sau un telefon mobil în viitorul apropiat.

Profită de oferta actuală la Antivirus: CLICK AICI.

Licența BUSINESS

Dacă deții o afacere, cel mai bun antivirus pentru tine trebuie să fie o soluție business. Toți producătorii existenți pe piață oferă asemenea soluții care, deși sunt mai costisitoare, sunt absolut necesare în vederea protecției serverelor și stațiilor de lucru (calculatoarelor) ale angajaților. Ultimul lucru pe care ți-l dorești e să pierzi datele importante de care afacerea ta depinde, din pricina unui virus ori a unui atac informatic.

Cel mai bun antivirus nu e dificil de ales, trebuie doar să vă gândiți un pic logic, conform șablonului de mai sus și să înțelegeți principiul de bază al gratuității în acest domeniu. Dacă doriți protecție maximă, trebuie să cumpărați cel mai bun antivirus atât pentru propria casă, cât și pentru mica voastră afacere.

Vezi Reducerile de Azi la Antivirus: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *