Cum alegi cel mai bun scaun de birou pentru copii?

cel-mai-bun-scaun-birou-copiiAlegerea unui scaun de birou pentru copii pare un lucru usor la prima vedere, insa de multe ori selectia a dat batai de cap parintilor. Copiii au nevoie de o zona de lucru la birou, similara cu a adultilor, de aceea este esential ca parintii sa gaseasca scaunul potrivit pentru scolarii sai de acasa.

Va prezentam un ghid, pe scurt, care va poate ajuta sa alegeti cel mai bun scaun de birou pentru copii. Pentru inceput trebuie precizat faptul ca birourile pentru copii nu sunt la fel cu ale adultilor, dimensiunile acestora fiind potrivite cu statura copiilor.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun scaun de birou pentru copii?

Ergonomia spatiului

Scaunul trebuie sa se potriveasca cu anatomia copilului dvs., astfel incat acesta sa stea confortabil. Micutul trebuie sa aiba o pozitie corecta pe scaun, care sa-i permita sa aiba un randament maxim la intocmirea lectiilor.

Spatarul scaunului nu trebuie sa se deplaseze, iar copilul trebuie sa stea cu spatele sprijinit pe acesta. Un scaun ideal, ergonomic, ii permite scolarului o capacitate de miscare, pentru a avea acces rapid la calculator, tastatura, mouse, sertare si birou. De aceea, este recomandat alegerea unui scaun cu roti, usor manevrabil. De asemenea, el trebuie sa fie reglabil, cu suporturi pentru brate si care se poate invarti, in plan orizontal.

La alegerea scaunului trebuie sa tineti cont de spatiul disponibil din camera copilului, astfel incat el sa se integreze perfect.

Alegeti cel mai bun scaun pentru birou in functie de preferintele copilului

Atunci cand alegeti scaunul este bine sa luati in calcul gusturile si nevoile copilului, deoarece el si-ar putea personaliza zona de lucru, cu postere, abtibilduri sau desene.

Astfel, copiii dvs. se vor simti fericiti si in largul lor, daca vor avea un scaun personalizat, eventual care sa aiba imprimate pe el, personaje din desenele animate sau din filmele lor preferate.

Promoții la scaunele de birou pentru copii: CLICK AICI.

Dimensiunea scaunului – cel mai important lucru

Atunci cand copiii vor incepe studiul la birou, ei vor trebui sa aiba acces usor si rapid la toate zonele de lucru. Pentru asta, parintii trebuie sa se asigure ca toate componentele de mobilier se potrivesc pentru statura copiilor.

Daca scaunul si biroul copilului sunt alese cu minutiozitate, corect, atunci copiii se vor simti fericiti si vor putea da randamentul maxim. Va prezentam mai jos dimensiunile ideale pentru scaun si birou, in functie de statura copiilor, recomandate de specialisti.

Inaltimea scaunului in functie de statura copilului

Distanta de la sol la scaun(cm) 26 30 34 38 42 45
Inaltimea copilului (cm) 110-115 115-130 130-145 145-160 160-175 peste 175
Inaltimea biroului (cm) 46 52 58 64 70 76

Scaune birou pentru copii la Reducere: CLICK AICI.

Bugetul parintilor

Trebuie stiut din start ca un scaun, cu cat are mai multe facilitati, cu atat este mai scump. De aceea, este bine sa aveti un buget mai mare pentru a alege cel mai bun scaun de birou pentru copii.

Scaunul trebuie sa fie ergonomic, sa aiba dimensiunile potrivite cu statura copiilor si sa fie construit din materiale de calitate, care sa dureze mai multi ani.

De aceea, parintii trebuie sa aloce un timp suficient pentru a gasi scaunul cel mai bun, potrivit bugetului si care sa se imbina armonios cu biroul si camera copiilor.

Profită de oferta actuală la scaunele birou pentru copii: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *