Cum alegi cea mai buna siguranta bipolara?

cea mai buna siguranta bipolaraScopul unei sigurante bipolare automate este de a proteja ambele circuite, adica si faza si nulul. Aceasta ocupa in tablou un singur spatiu al unui modul, fiind mult mai practica fata de cea monopolara.

Este indicat a se folosi o siguranta bipolara in tablourile electrice, deoarece asigura o mai buna protectie a instalatiei la suprasarcini sau scurtcircuite.

In magazine vei intalni numeroase astfel de modele, insa este destul de dificil de gasit unul adecvat. Trebuie stiut faptul ca montarea unor sigurante bipolare sau inlocuirea lor se face numai de catre personal autorizat.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna siguranta bipolara, potrivita pentru casa ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la siguranțele bipolare: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna siguranta bipolara in functie de tipul acesteia?

Sigurantele bipolare sunt in functie de tip astfel: modulare si diferentiale.

Siguranta bipolara modulara – acest model este pentru un tablou care foloseste sigurante automate modulare. Asigura protectia la scurtcircuit si suprasarcina. In cazul unui model bipolar 2P, exista doua declansatoare separate: unul termic pentru protectia la suprasarcina si unul electromagnetic pentru scurtcircuit.

Siguranta bipolara diferentiala – acest model este specific pentru protectia la curent diferential. Este folosita cand tensiunea la circuitul de alimentare este mai mare de 170 V si nu variaza in timp. Are rolul de a deconecta circuitele electrice sub sarcina la aparitia de scurtcircuit sau suprasarcina de curent, la defectarea izolatiei conductoarelor spre consumatori.

Profită de Oferta actuală eMAG la siguranțele bipolare: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna siguranta bipolara in functie de model?

Sigurantele bipolare automate pot fi de doua feluri in functie de model: 1P+N sau 2P.

Siguranta bipolara 1P+N – este un intrerupator automat care este destinat protectiei circuitelor electrice la supratensiuni sau la scurtcircuite. Are curba de declansare tip C, intrerupatorul actionand intre 5 si 10 ln. Are un singur circuit de protectie, pe faza. Este folosit pentru protectia cablurilor de alimentare si a consumatorilor obisnuiti.

Siguranta bipolara 2P – acest model este un intrerupator automat care protejeaza circuitele electrice provenite de la supratensiuni sau scurtcircuite la iesire, precum si pentru comutare si comanda. Are doua circuite magneto-termice de protectie, cate unul pe fiecare fir, pe faza si pe nul.  Are curba de declansare tip C si se poate folosi in locuinte si in zone industriale.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la siguranțele bipolare: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna siguranta bipolara in functie de amperaj?

Sigurantele bipolare pot fi in functie de amperaj astfel: de 10 – 20 A, de 25 – 40 A etc.

Siguranta bipolara de 10 – 20 A – acest model de intrerupator automat este destinat cladirilor de locuinte, unde nu sunt foarte multi consumatori electrici. De regula, se monteaza o siguranta de 10 A pentru circuitul de iluminat si una de 16 A pe circuitul de prize.

Siguranta bipolara de peste 25 – 40 A – este un model de intrerupator automat diferential. El este o combinatie intre un intrerupator si protectia electromagnetica la curent diferential. Acesta produce efect la curent de scurtcircuit in retea, iar protectia electromagnetica in cazul unor defecte la izolatia cablurilor.  Se foloseste pentru cladiri sau locuinte care au multi consumatori electrici.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna siguranta bipolara. Spor la cumparaturi!

Siguranțe bipolare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *