Iată cum poți avea cel mai tare ou de Paște?

cel-mai-tare-ou-pasteDacă vrei să ai cel mai tare ou de Paşte, îl poţi avea garantat prin nişte trucuri foarte simple, experimentate de mine.

1. Un truc care nu va da greşi niciodată, îl reprezintă înţeparea oului crud cu un ac. Gaura nu trebuie să fie nici prea adâncă nici prea mare, ci suficientă pentru a permite ieşirea aerului din ou pe durata fierberii.

Eu am făcut în felul următor: am folosit un ac de seringă, am poziţionat acul pe coaja oului şi apăsând uşor am început să mişc stânga-dreapta. Asta până în momentul în care coaja a fost străpunsă.

Ulterior, am pus la fiert. Din momentul în care apa a început să dea în clocot l-am mai lăsat  fiarbă 5 minute, după care l-am pus în apă rece, fiind pregătit pentru marele duel :).

Am ciocnit cu un ou fiert în condiţii normale, învingător ieşind fără drept de apel oul înţepat în prealabil.

2. Un alt truc, folositor atât pentru întărirea oului, cât şi pentru prevenirea spargerii acestuia pe durata procesului de fierbere, îl reprezintă adăugarea a 1-2 linguri de sare în apă.

Am experimentat, de asemenea, procesul de fierbere având loc în aceleaşi condiţii ca la experimentul precedent.

Am ciocnit cu un ou fiert în condiţii normale, învindător ieşind oul fiert în apă cu sare.

Punctul culminant abia acum este atins. La sfârşit am pregătit un duel între cele două ouă care au ieşit învingătoare din duelurile precedente.

Cine crezi că a câştigat?

Oul înţepat anterior fierberii!

M-am inspirat din: http://www.secretele.com.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *