Cum alegi cea mai bună motopompă?
Atunci când locuieşti la casă şi ai la dispoziţie şi un anumit teren, ai nevoie de o sumedenie de lucruri care să facă posibilă buna vieţuire.
Cu siguranţă că nu toată lumea are nevoie de o motopompă, dar aceasta ar uşura considerabil activităţile persoanelor care se încadrează în categoria descrisă mai sus.
Așadar, dacă ai nevoie de o motopompă şi nu ştii pe care să o alegi, sunt aici să te ajut să-ţi achiziţionezi cea mai bună motopompă, care să faciliteze desfăşurarea activităţilor din jurul casei tale.
O motopompă este formată dintr-un motor termic sau electric şi binenţeles, o pompă.
Cum alegi cea mai bună motopompă?
Alegerea unei motopompe în funcţie de tipul pompei
Motopompa aleasă poate fi un model submersibil sau unul de suprafaţă.
Dacă o motopompă submersabilă este ideală pentru a colecta şi elimina apa din diverse locuri, în situaţii speciale, aşa cum este inundaţia, motopompa de suprafaţă te va ajuta să extragi şi să foloseşti apa în aplicaţii de mare amploare, de la anumite adâncimi.
Trebuie sa știi si faptul ca motopompele submersibile sunt mai accesibile ca preţ, fiind dotate cu un motor electric, ce se conectează la 230V – 50Hz.
Motopompele electrice, avand în vedere că se conectează la o sursă de curent, se impune a fi instalate cu grijă, astfel încât să nu existe riscul de electrocutare.
Referitor la motopompele de suprafaţă, acestea se clasifică în:
- motopompe centrifugale, ideale penetru extragerea apei de la adâncimi de 7-8 m;
- motopompe cu ejector, utile pentru extragerea apei de la mari adâncimi (peste 15 m).
De asemenea, motopompele de suprafaţă sunt recomandate în cazul în care este nevoie de extragera unui volum mare de apă.
Astfel, vei alege motopompa potrivită în funcţie de poziţionarea sursei de apă şi de cantitatea de apă necesară.
Alege-ți dintr-o gamă variată de produse cea mai bună motopompă: CLICK AICI.
Alegerea motopompei în funcţie de calitatea apei
De asemenea, la alegerea motopompei trebuie să ai în vedere și calitatea apei.
Astfel, dacă ai nevoie de o motopompă care să te ajute la alimentarea cu apă a locuinţei, îţi recomand o motopompă pentru apă curată.
În schimb, dacă doreşti să extragi sau să elimini apa din iazuri, bălţi sau cea care s-a strâns în urma unei inundaţii, iți recomand o motopompă pentru apă murdară.
În ceea ce priveşte motopompa pentru apă murdară, ia în calcul şi faptul că există şi varianta cu tocător, cu rol de a mărunţi impurităţile, prevenind defectarea prematură a acesteia.
Oricum, nu te aventura să folosești o motopompă destinată extragerii apei curate în aplicații optime pentru celălalt model, deoarece există mari șanse ca aceasta să se deterioreze.
Alegerea motopompei în funcţie de debitul maxim
Debitul apei extrase este, de asemenea, un factor important de evaluare a calităţii unei motopompe.
Dacă vrei să irigi un anumit teren cultivat, atunci vei avea nevoie de un debit mult mai mare decât atunci când îţi doreşti doar să menţii echilibrul, curatentia şi confortul din jurul casei tale.
Astfel, orientează-te spre acea motopompă care îţi oferă un debit potrivit necesităţilor tale, astfel încât să nu faci o investiţie inutilă.
Alegeți o motopompă în conformitate cu necesitățile tale la cel mai bun preț: CLICK AICI.
Ca exemplu, dacă doreşti doar alimentarea locuinţei cu apă, calculează numărul robinetelor ce pot funcţiona în acelaşi timp şi înmulţeşte cu 4 l (debitul aproximativ pe care îl poate avea un robinet). Vei obţine cantitatea de apă necesară pentru un minut.
Exemplu concret: dacă sunt 3 robinete care ar putea funcţiona simultan, este necesară o cantitate de apă de 12 l/min. De aici rezultă că este suficient ca motopompa să extragă apă cu un debit de 720 l/h.
Alegerea motopompei în funcţie de alimentarea acesteia
Ai de ales între motopompe cu motor electric, ce se alimentează la o sursă de curent şi motopompe cu motor termic, pe benzină sau pe motorină.
Despre motopompele electrice am mai vorbit în acest articol. Astfel, dacă optezi pentru o motopompă cu motor electric (electropompă) nu uita că aceasta prezintă risc de electrocutare, așa că ai grijă cum o amplasezi.
O motopompă electrică este destinată, în special, aplicațiilor mai mici si prezintă un cost de achiziție, de asemenea, mai mic.
Referitor la motopompele cu motor termic, acestea pot fi folosite chiar și în aplicații de mare amploare.
Dintre acestea se disting motopompele pe benzină si motopompele pe motorină (diesel), fiecare dintre cele două tipuri prezintand atât avantaje cât şi dezavantaje.
În timp ce motopompele pe motorină (diesel) oferă performanţe mai ridicate, motopompele pe benzină sunt mai silenţioase şi mai uşoare.
Motopompele diesel sunt mai zgomotoase şi mai grele.
În momentul acesta ai toate informațiile necesare pentru achizitionarea motopompei potrivite necesitaților tale. Spor la cumparături!
Cumpără-ți o motopompă la promoție: CLICK AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!