Cum alegi cea mai buna pompa de caldura?

cea mai buna pompa de calduraPompa de caldura reprezinta o componenta esentiala a unui sistem care are capacitatea de a incalzi o locuinta, dar si de a produce apa calda menajera. Ea este o alternativa pentru actualele surse de caldura, existente in prezent.

In schimb, o pompa de caldura poate avea un randament si un coeficient de performanta mult mai bun fata de sistemele traditionale.

Pe piata exista nenumarate astfel de produse, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna pompa de caldura, potrivita pentru locuinta ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la pompele de căldură: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna pompa de caldura in functie de tip?

Pompele de caldura pot fi in functie de tip de mai multe feluri, astfel: aer – apa, apa – apa si sol – apa.

Pompa de caldura aer-apa – acest model este destinat incalzirii locuintei (casa sau apartament), precum si a apei calde menajere. Sistemul este alcatuit din pompa si dintr-un boiler extern. Se monteaza pe perete, intr-o incapere din interior. Poate avea o putere de 7 KW, fiind recomandata pentru o casa de pana la 100 de metri patrati. Are un coeficient de performanta COP de pana la 3,8. Poate fi folosita si pentru un sistem de racire, in timpul sezonului cald. Costul este relativ scazut, insa casa trebuie sa fie izolata termic, pentru a nu pierde caldura prin pereti.

Pompa de caldura apa-apa – modelul este destinat zonelor rezidentiale si industriale, fiind destinat centralelor termice electrice. Sistemul trebuie sa cuprinda un boiler extern. Poate fi folosit pentru case cu suprafete de 100 – 120 de metri patrati. Are o putere nominala maxima de 14 KW, iar coeficientul de performanta ajunge la 6,00. Necesita o sursa de apa, care sa fie cat mai la suprafata pamantului. Costul este relativ mai scazut decat al uneia tip aer-apa, insa intregul sistem specific acestei variante este mult mai scump.

Pompa de caldura sol-apa – acest model utilizeaza energia geotermala din sol, pentru incalzirea sau ventilarea locuintelor, in functie de sezon. Acest sistem cuprinde pompa propriu-zisa sol-apa, forajele geotermale care se realizeaza la 70 – 140 de metri, plus instalatia de incalzire din casa (calorifere). Sistemul utilizeaza 1 KW de energie electrica si poate produce chiar si 4-5 KW de energie termica. Ae costuri foarte mari pentru investitia initiala, insa cele de intretinere sunt mici.

Profită de Oferta actuală eMAG la pompele de căldură: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna pompa de caldura in functie de utilizare?

Pompele de caldura pot fi in functie de utilizare de doua feluri: pentru zone rezidentiale sau industriale.

Pompa de caldura pentru zona rezidentiala – cea mai des utilizata este cea de tip aer – apa, care poate fi montata in interior, in casa sau aparatament. In schimb, tipul apa – apa se poate instala doar la casa, deoarece necesita o sursa de apa, din sol.

Pompa de caldura pentru zona industriala – acest model este de regula tip apa – apa, dar se poate apela si la varianta sol – apa, dar la acest ultim sistem costurile sunt foarte mari.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna pompa de caldura. Spor la cumparaturi!

Pompe de căldură de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *