Cum alegi cea mai buna placa video pentru laptop?

placa video pentru laptopO placa video pentru laptop iti va asigura rularea unor imagini, jocuri sau filme cu rezolutii diferite, in functie de performanta acesteia. Cu cat modelul va dispune de o memorie mai mare, cu atat vei putea viziona fisiere video cu rezolutii mari, precum cele Ultra HD 4K.

Fara indoiala, pentru un laptop obisnuit tip Office sau Home, pe care sa lucrezi diverse proiecte sau documente nu este nevoie de o placa video performanta. Insa pentru cei care doresc sa se distreze cu jocuri video, atunci placa video are nevoie de caracteristici sporite.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de modele, dar este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, mai jos am intocmit un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna placa video pentru laptop, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la plăcile video pentru laptop: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa video pentru laptop in functie de tip?

Placile video pentru laptop pot fi de mai multe feluri in functie de tip: multimedia, pentru gaming, profesionale.

Placa video laptop pentru multimedia – acest model are, in general, o memorie de 1 – 4GB si este folosita pentru laptopurile care sunt destinate vizionarii de continut video, filme, documentare, videoclipuri. Poate avea o rezolutie maxima de 1920 x 1200 pixeli, putand reda imagini video Full HD.

Placa video laptop pentru gaming – acest tip este conceput special pentru jocuri, avand performante mai mari. Este o placa dedicata, iar pentru cele mai sofisticate jocuri necesita o memorie foarte mare, de 6 – 8 GB. Poate rula video cu rezolutii Full HD si Ultra HD. Are un pret foarte ridicat.

Placa video laptop profesionala – este o varianta mai putin performanta, cu o memorie de 1 – 4 GB, destinata persoanelor care lucreaza la birou sau folosesc calculatorul acasa, pentru redactare de documente, proiecte. Poate reda si video cu rezolutie Full HD.

Profită de Oferta actuală eMAG la plăcile video pentru laptop: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa video pentru laptop in functie de tipul memoriei?

Placile video pentru laptop pot fi de mai multe feluri in functie de tipul memoriei: DDR3, DDR4, GDDR5, GDDR6.

Placa video laptop tip DDR3 – DDR4 – acest model este pentru un laptop multimedia, care are o memorie cuprinsa intre 1 si 4 GB. Este destinata laptop-urile tip office sau pentru acasa. Este suficient pentru intocmire proiecte, documente si pentru redare video cu o rezolutie Full HD.

Placa video laptop tip GDDR5 – este un model aparut in ultimii ani si are performante sporite. Exista variante cu memorii cuprinse intre 1 si 8 GB. Daca vei alege o placa de 8 GB, atunci poti fi sigur ca vei putea rula orice joc video, insa si pretul este unul ridicat.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la plăcile video pentru laptop: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa video pentru laptop in functie de capacitatea memoriei?

Placile video pentru laptop pot avea diferite capacitati de memorie, astfel: de 1 – 2 GB, 4 – 8 GB etc.

Placa video laptop de 1 – 2 GB – acest tip este destinat pentru calculatoarele tip Office sau Home. Iti poate rula videoclipuri sau filme cu rezolutii maxime Full HD.

Placa video laptop de 4 – 8 GB – este un model mult mai performant, iar laptopul iti va deschide si filme sau video cu rezolutii Full HD, dar si Ultra HD 4K.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna placa video pentru laptop. Spor la cumparaturi!

Plăci video pentru laptop de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *