Cum alegi cea mai buna placa video?

cea-mai-buna-placa-videoCriteriile de selectie pentru cea mai buna placa video sunt multiple si va trebui sa aveti in primul rand in vedere evolutia tehnologica, ce se desfasoara intr-un ritm alert. In aceste conditii, este important sa va asigurati ca veti opta pentru dispozitive performante, ce vor face mereu fata noilor solicitari din acest punct de vedere. Totodata, va trebui sa va asigurati de faptul ca veti avea ocazia de a face mereu upgrade echipamentelor pe care le veti achizitiona.

Sistemele desktop sunt foarte utilizate, chiar daca laptop-urile au castigat mult teren in popularitate. Aceste sisteme sunt utilizate in cele mai multe situatii de catre persoanele ce doresc sa efectueze operatii complexe, prelucrari video si de imagine. De asemenea, multi pasionati de gaming aleg varianta utilizarii unui sistem desktop. Insa, pentru toate aceste variante, este foarte important sa selectati cea mai buna placa video, deoarece este importanta o functionare corecta si eficienta. Acest lucru este cu atat mai important in cazul in care ne gandim ca placa video reprezinta o componenta esentiala pentru o functionare corecta, atat in cazul sistemelor desktop, cat si in cazul laptop-urilor.

Functia principala a placii video este cea de generare si procesare a imaginilor pentru monitor, avand de fapt rolul unui accelerator grafic. Aveti ocazia de a beneficia de vizualizari optime a imaginilor, in functie de performantele pe care placa video le dezvolta.

Asadar, este indicat sa optati pentru cea mai buna placa video, tinand cont de toate informatiile importante din continuarea acestui articol.

Vezi rapid o ofertă de preț la plăcile video: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa video in functie de chipset: AMD sau nVIDIA?

Multe persoane cauta un raspuns la aceasta intrebare si anume, daca sa opteze pentru un chipset AMD sau pentru unul nVIDIA. In functie de preferintele si necesitatile pe care le aveti, urmeaza sa optati pentru una din aceste variante.

Ambele tipuri de chipset sunt foarte performante, insa in ceea ce priveste selectia finala, este foarte important sa tineti cont de compatibilitatea cu sistemul in care veti dori sa faceti integrarea. Placile video cu chipset AMD vor lucra foarte bine pe un sistem AMD, la fel cum placile cu chipset nVIDIA, vor functiona ideal pe sisteme nVIDIA. Puteti tine cont si de pretul pe care urmeaza sa il platiti, optand pentru una din aceste variante. Insa, si aceasta caracteristica este una asemanatoare, ceea ce inseamna ca principala chestiune pentru diferentierea acestor tipuri de chipset, ramane compatibilitatea.

Cu siguranta va doriti sa optati pentru cea mai buna placa video, iar in cazul in care veti dori sa faceti acest lucru este indicat sa tineti cont de tipul chipset-ului.

Profită de Reducerile actuale eMAG la plăcile video: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa video in functie de tipul procesorului video?

Procesorul video este foarte important in ceea ce priveste selectia pentru cea mai buna placa video si va trebui sa aveti in vedere aceasta chestiune in momentul achizitionarii. Acest procesor are un scop similar cu cel al procesorului intregului sistem, ceea ce inseamna ca importanta sa este una majora.

La nivel international, procesorul placii video poarta denumirea de Grapchics Processing Unit – GPU si poate fi de mai multe tipuri. Printre acestea putem aminti procesoarele AMD, Intel sau nVidia, toate trei fiind performante, oferind modalitati optime de utilizare. Acest procesor va poate ajuta sa intuiti mult mai bine compatibilitatea unei placi video cu sistemul, ceea ce inseamna ca veti lua deciziile optime in ceea ce priveste achizitionarea.

Compatibilitatea este foarte importanta in acest domeniu, iar daca veti opta pentru un procesor de sistem AMD atunci acesta va lucra foarte bine pe sistemul AMD, iar acest lucru se intampla si in cazul celorlalte tipuri de procesoare video.

Este indicat sa aveti in vedere aceasta caracteristica pentru a gasi cea mai buna placa video, in functie de procesorul video.

Vezi cele mai populare plăci video de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa video in functie de latimea de banda (biti)?

Despre latimea de banda, exprimata in biti, putem spune ca indica numarul de biti ce pot circula intre memorie si procesor. In aceste conditii, daca numarul de biti este unul mai mare, atunci operatiile efectuate se vor desfasura intr-un mod mai rapid, iar transferul de date va avea loc la viteze foarte mari.

O placa de baza cu un numar de 512 biti este una performanta, deoarece acest numar de biti poate circula simultan intre memorie si procesorul video. Acest lucru este cu atat mai important in cazul in care sunt conectate mai multe monitoare la un sistem desktop, iar imaginile au o rezolutie foarte mare. In acest sens, este necesara o valoare mai mare de biti pentru a oferi o eficienta maxima in lucru.

Latimea de banda este foarte importanta si va trebui sa aveti in vedere acest lucru pentru a lua decizia potrivita in momentul achizitionarii. Daca acest lucru se va intampla, atunci veti gasi cu siguranta cea mai buna placa video, ce ofera mereu o eficienta maxima pe perioada utilizarii.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cea mai bună placă video: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa video in functie de memoria video (GB)

Trebuie sa aveti in vedere si memoria video exprimata in GB, in cazul in care veti dori sa gasiti cea mai buna placat video. In acest sens, putem spune ca memoria video este foarte utila in momentul in care se vor conecta mai multe monitoare la acelasi sistem.

Este nevoie se o valoare potrivita a procesorului video, pentru a va bucura de o eficienta maxima. De cele mai multe ori, cea mai populara modalitate de achizitionare in functie de memorie este placa video de 1GB, ce poate sustine doua monitoare Full HD. Este necesar ca si latimea de banda sa fie una potrivita, de 512 biti. In momentul selectiei memoriei video pentru o placa video, este important sa tineti cont si de latimea de banda, deoarece o memorie mare nu va functiona corect fara o latime de banda aflata in parametri optimi.

Cu siguranta veti gasi solutia optima si avantajoasa de achizitionare pentru cea mai buna placa video, avand in vedere si memoria video.

Comandă-ți Acum online o placă video de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa video in functie de tipul memoriei: DDR3 sau GDDR5?

In momentul selectiei pentru cea mai buna placa video, este important sa tineti cont de tipul memoriei. Numai in cazul in care veti face acest lucru veti avea la dispozitie o modalitate optima de lucru si o eficienta sporita.

In acest sens, puteti opta pentru memoriile DDR3 sau GDDR5, despre care putem spune ca sunt ambele sunt eficiente si performante.

In cazul in care veti dori un pret mai avantajos in ceea ce priveste achizitionarea, este indicat sa optati pentru o placa video ce lucreaza pe DDR3.

Pe de alta parte, daca veti dori o performanta mai mare, este necesar sa optati pentru o placa video ce lucreaza pe GDDR5. Acest tip de memorie ofera o performanta ridicata, fiind indicata pentru orice tip de activitate desfasurata, fie ca veti utiliza sistemul pentru gaming, sau pentru editare video.

Este indicat sa tineti cont de modul de aplicare pe placa video si de compatibilitatea pe care aceste tipuri de memorii o au cu sistemul dumneavoastra. Daca veti avea in vedere aceste chestiuni importante veti gasi cu siguranta cea mai buna placa video.

Alege-ți dintr-o varietate de modele cea mai bună placă video: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa video in functie de sistemul de racire al acesteia?

Cu siguranta si sistemul de racire joaca un rol important in ceea ce priveste selectia pentru cea mai buna placa video si va trebui sa aveti in vedere acest aspect. Acest sistem de racire este foarte important, deoarece fara el toate componentele vor fi deteriorate ca urmare a procesului de functionare.

In ceea ce priveste sistemul de racire, putem adauga ca acesta poate fi pasiv, atunci cand este implicat un radiator de dimensiuni mari in cadrul procesului de racire, sau activ, in cazul in care radiatorul este mai mic, insa incorporeaza un ventilator in acest sens, pentru a asigura o racire optima.

Chiar daca placile cu racire activa sunt cele ce produc un zgomot mai mare, sunt considerate a fi mai eficiente.

Este foarte important sa tineti cont de sistemul de racire al unei placi video, pentru ca aceasta sa functioneze mereu in parametri optimi. In cazul in care veti avea in vedere acest aspect, atunci veti avea ocazia de a gasi cea mai buna placa video.

Vezi Reducerile Actuale eMAG la plăcile video: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa video in functie de conectivitate?

Conectivitatea placii video reprezinta o alta chestiune importanta in ceea ce priveste selectia acestor produse. In acest sens, putem spune ca aceasta conectivitate reprezinta o problema ce tine de interfata si de optiunile de interconectare, adica crossfire.

In momentul selectiei este indicat sa aveti in vedere faptul ca toate placile video au fost create sa fie compatibile cu placa de baza a unui sistem in care vor fi integrate. Cele mai populare sloturi in acest sens sunt standard AGP adica Accelerated Graphics Port sau PCI adica Peripheral Component Interconnect. Anterior, standardul AGP a fost considerat superior in ceea ce priveste capacitatea, fata de standardul PCI. Insa in prezent, datorita aparitiei porturilor PCI express, putem spune ca lucrurile s-au schimbat, ceea ce inseamna ca aceasta varianta de conectivitate este cea mai populara.

Numarul de conectori este, de asemenea, important si variaza in functie de numarul de monitoare pe care veti dori sa le conectati. Este important sa verificati sloturile inainte de conectare, pentru a sti daca este necesara achizitionare aunor adaptori special. Porturile ce stabilesc legatura cu monitorul pot transmite un semnal analogic, in cazul portului VGA sau unul digital prin port HDMI sau DVI.

Avand in vedere si cunectivitatea, veti gasi cu siguranta cea mai buna placa video.

Vezi cele mai populare plăci video de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa video in functie de brand?

Brandul este foarte important in cadrul deciziei pe care o veti lua pentru a achizitiona cea mai buna placa video si va trebui sa aveti in vedere acest lucru.

Cu siguranta veti primi un produs de calitate la un pret avantajos, in cazul in care veti alege brandul Gigabyte in momentul achizitionarii. Pe de alta parte, despre produsele Asus putem spune ca sunt foarte apreciate in acest domeniu, si multi utilizatori opteaza pentru aceasta varianta de achizitionare. Optand pentru produsele oferite de brandul Sapphire, aveti ocazia de a gasi o placa video eficienta, la un pret avantajos. Cu siguranta veti fi incantati de tot ceea ce ofera produsele MSI, fiind indicat sa optati pentru aceasta varianta de achizitionare a unei placi video. Totodata, produsele Palit sunt foarte apreciate in acest domeniu si reprezinta o varianta optima de achizitionare pentru persoanele aflate in cautarea unor placi video de calitate si eficiente.

Avand in vedere aceste modalitati de achizitionare si toate informatiile importante expuse in randurile de mai sus, veti gasi cu siguranta cea mai buna placa video. Este important sa tineti cont de caracteristicile tehnice si de bugetul de care dispuneti in vedere achizitionarii unei placi video, deoarece numai in aceste conditii decizia finala pe care o veti lua va fi una potrivita din toate punctele de vedere.

Plăci video de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *