Cum alegi cea mai buna cheie pentru roti?

cea mai buna cheie pentru rotiAtunci cand avem o pana de masina si suntem nevoiti sa rezolvam singuri problema, avem nevoie, printre altele, si de o cheie pentru roti, esentiala pentru efectuarea acestei operatiuni.

Fara indoiala, dupa ce vom parca autoturismul intr-un loc sigur, in afara carosabilului, putem trece la schimbarea rotii. Pentru a face fata unei pene de cauciuc, este necesar sa avem la indemana un cric, precum si o cheie pentru roti potrivita pentru a desface piulitele de prindere ale rotii.

Se foloseste o cheie pentru roti, slabind toate prezoanele, in sensul invers al acelor de ceas. Dupa scoaterea rotii avariate de pe butuc, se monteaza roata de rezerva, efectuand aceleasi operatiuni de la inceput, dar in ordine inversa.

Din nou se utilizeaza cheia pentru roti la strangerea completa a prezoanelor, pana cand roata este bine fixata.

Este bine de stiut faptul ca o cheie pentru roti trebuie aleasa in functie de marimea prezoanelor de la masina, aceasta fiind diferita in functie de tipul autoturismului.

Inainte de a merge in magazine pentru a gasi o cheie pentru roti adecvata, este recomandat sa urmezi cativa pasi obligatorii. In primul rand trebuie sa verificam care este marimea prezoanelor rotii, iar apoi sa stabilim ce fel de tip de scula vom achizitiona.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna cheie pentru roti, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cheile pentru roți: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna cheie pentru roti in functie de tipul acesteia?

Pe piata exista mai multe tipuri de chei pentru roti: in cruce, in T, cotite si telescopice.

Cheie pentru roti in cruce – este unul dintre cele mai utilizate modele, fiind foarte accesibila ca pret. Are patru tubulare in cruce, cu urmatorele marimi: 17, 19, 21 si 23 mm. Este destul de rezistenta in timp, avand un finisaj de crom-zinc.

Cheie pentru roti in T – un model clasic care are un singur capat tubular, fiind prevazut cu o tija de manevrare. Are un pret mai mare, fiind confectionata din crom-vanadiu. Poti alege in functie de marimea prezoanelor masinii tale: 17, 19, 21, 23, 24, 27, 32 mm.

Cheie pentru roti cotita – este un model clasic simplu, insa necesita mai mult efort pentru desfacerea prezoanelor.

Cheie pentru roti telescopica – este un model care ofera posibilitatea prelungirii parghiei, in functie de necesitati si situatii. Este mai practic fata de alte modele, el fiind prevazut cu un capat cu patrat pentru conectarea a mai multe tubulare hexagonale, 17- 19, 21- 23 mm. Este dotat si cu un maner de plastic care previne alunecarea mainii pe cheie.

Profită de Reducerile actuale eMAG la cheile pentru roți: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna cheie pentru roti in functie de tipul autovehiculului?

In functie de tipul autovehiculului, o cheie pentru roti, poate fi: pentru autoturisme si pentru camioane, autocare si tiruri.

Cheie pentru roti de autoturism – modelul poate fi folosit pentru autoturisme, diversele tipuri depinzand doar de marimea prezoanelor.

Cheie pentru roti de camion/autocare/tiruri – acest tip este conceput sa fie mai rezistent, tinand cont de faptul ca marimea prezoanelor este mai mare fata de cele de la autoturisme, necesitand si o forta mai mare de actiune. Pot fi tubulare in T, de diverse diametre, 24-27, 27-30, 30-32 etc.

Vezi toate cheile pentru roți de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna cheie pentru roti in functie de model?

In functie de model, o cheie pentru roti poate fi: clasica, dinamometrica sau cu reductor.

Cheie pentru roti clasica – modelul este cel mai intalnit si mai popular in randul utilizatorilor. Este usor de folosit si cu un pret accesibil.

Cheie pentru roti dinamometrica – are un pret mai mare fata de una clasica, dar ea creaza un cuplu mai mare pentru desfacerea suruburilor/prezoanelor care sunt blocate.

Cheie pentru roti cu reductor – acest model dispune de o forta mai mare de desfacere si strangere a prezoanlor, fiind foarte utila pentru autocamioane, tiruri sau autocare. Asigura multa siguranta in manevrare si schimbarea rotii cu aceasta scula este mult mai rapida fata de folosirea unei chei clasice.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna cheie pentru roti. Spor la cumparaturi!

Chei pentru roți de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *