Cum alegi cel mai bun creion de tensiune?

cel mai bun creion de tensiuneUn creion de tensiune este un dispozitiv simplu care este folosit pentru detectarea curentului electric intr-un circuit dintr-o locuinta sau cladire. Acesta poate fi utilizat doar in sistemele de curent alternativ.

Practic un creion de tensiune se aseamana cu un instrument de scris sau cu o surubelnita, el avand in interior un mic bec care se aprinde in cazul in care exista curent electric pe firul verificat de catre electrician.

Specialistii pot folosi un creion de tensiune intr-un mod foarte simplu, ei atingand cu varful acestuia cablul instalatiei, indiferent daca verifica o priza, un intrerupator, o doza sau un tablou, pentru a verifica existenta curentului electric.

Cu totii ne-am confruntat cu o pana de curent sau cu o defectiune la circuitul electric. Pentru remedierea avariei, electricienii folosesc ca o masura de prevenire a unor eventuale accidente nedorite, un creion de tensiune pentru a detecta prezenta curentului electric.

Pentru o utilizare corecta si fara probleme a unui creion de tensiune, este obligatoriu ca electricianul sa nu vina in contact cu partea metalica a instrumentului, existand pericolul de electrocutare.

Inainte de a merge in magazine pentru a gasi un creion de tensiune adecvat, este necesar sa stii mai multe detalii despre acesta.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun creion de tensiune, potrivit pentru lucrarile tale din domeniul electric.

Vezi rapid o ofertă de preț la creioanele de tensiune: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun creion de tensiune in functie de tipul acestuia?

In functie de tip, un creion de tensiune poate fi de mai multe feluri: clasic, digital si non-contact.

Creion de tensiune clasic – acest model este unul simplu, care doar verifica existenta curentului electric intr-un circuit, prin aprinderea unui bec sau printr-un semnal sonor.

Creion de tensiune digital – este un instrument avansat care poate afisa valoarea curentului electric dintr-un fir, pe un mic ecran incorporat. Poate detecta si intreruperile de circuit.

Creion de tensiune non-contact – acest instrument este conceput sa verifice si sa testeze existenta curentului electric fara contact direct cu firul. Este prevazut cu un LED rosu, care se aprinde si emite un semnal sonor. Are un pret mai ridicat decat unul clasic.

Profită de Reducerile actuale eMAG la creioanele de tensiune: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun creion de tensiune in functie de valorile masurate?

In functie de valorile masurate ale curentului electric, un creion de tensiune poate fi: pentru 220 – 250 V, 120 – 250 V si 12 – 250 V.

Creion de tensiune pentru 220-250 V – acest model este unul simplu, cel mai utilizat in prezent de catre electricieni. Este folosit doar pentru curent alternativ.

Creion de tensiune pentru 120 – 250 V – are o arie mai mare de masurare decat cel clasic, fiind pentru curent alternativ.

Creion de tensiune pentru 12 – 250 V – este un model mai costisitor, dar are functii mai complexe. Poate masura atat curent alternativ, cat si continuu.

Vezi toate creioanele de tensiune de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun creion de tensiune in functie de caracteristici?

In functie de caracteristici, un creion de tensiune poate fi: doar pentru detectarea curentului electric sau pentru detectari multiple.

Creion de tensiune doar pentru detectarea curentului electric– este un model utilizat doar pentru simpla detectare a curentului alternativ intr-un circuit.

Creion de tensiune pentru detectari multiple – acest model este un instrument modern, avansat, care detecteaza campul electric cu sau fara contact. El testeaza si arata pe un mic ecran curentul intre 12 si 250 V. Are afisaj digital, putand detecta faza, nulul si impamantarea. Poate fi folosit pentru curent alternativ si continuu.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun creion de tensiune. Spor la cumparaturi!

Creioane de tensiune de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *