Cum alegi cea mai buna cheie dinamometrica?

cea mai buna cheie dinamometricaO cheie dinamometrica este un instrument de precizie, care este utilizat in diverse procese industriale, in ateliere si service-uri auto. Un asemenea dispozitiv iti ofera posibilitatea sa efectuezi o filetare optima a suruburilor si piulitelor, in functie de materialul de fabricare al acestora.

Daca, spre exemplu, se foloseste o cheie dinamometrica la strangerea suruburilor unei roti, atunci se elimina orice eroare, care s-ar putea produce in cazul unei operatiuni manuale.

Trebuie sa stii ca pentru a obtine rezultate precise la filetare cu ajutorul unei chei dinamometrice, este suficient sa faci decat un singur clic. In general, acest instrument are un singur sens de declansare (de strangere), acela al acelor de ceasornic.

Totusi, exista si modele care permit schimbarea sensului de actionare al cheii dinamometrice.

Un astfel de dispozitiv se poate utiliza si pentru desfacerea suruburilor, insa numai pana la limita maxima.

In procesul de productie, atunci cand se foloseste o cheie dinamometrica, este interzis sa se adauge o extensie la aceasta, deoarece improvizatia conduce la erori.

Inainte de a merge sa achizitionezi o cheie dinamometrica este bine sa stii anumite caracteristici ale acesteia.

Iti prezentam mai jos cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa alegi cea mai buna cheie dinamometrica, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cheile dinamometrice: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna cheie dinamometrica in functie de tipul acesteia?

Pe piata sunt disponibile doua feluri de chei dinamometrice: cu sau fara metrologie.

Cheile dinamometrice cu metrologie sunt mai complexe, fiind cu ceas, cu cadran sau electronice. In ordinea preciziei sunt: instrumentele cu cadran, urmate de cele cu ceas si electronice.

Tipurile de chei dinamometrice fara metrologie iti indica presiunea si momentul cand valoarea setata a acesteia a fost atinsa. Ele sunt utilizate in mod frecvent de catre mecanicii auto.

Profită de Reducerile actuale eMAG la cheile dinamometrice: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna cheie dinamometrica in functie de marimea acesteia?

Unul dintre cei mai importanti factori de care trebuie sa tii cont la alegerea unei chei dinamometrice este marimea.

In cazul in care ai nevoie de strangerea majoritatii piulitelor unui automobil, atunci poti opta pentru o cheie de marimea 3/8”, care corespunde unui cuplu de 5-110 Nm.

Daca iti trebuie scula pentru suruburi mai mici, atunci este indicat un model 1/2″, echivalentul unui cuplu de 28-210 Nm. Exista si tipuri de chei 1/4”, ce corespund unui cuplu de 6-30 Nm.

In consecinta, alegi cheia potrivita pentru lucrarile pe care trebuie sa le executi.

Vezi cele mai populare chei dinamometrice de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna cheie dinamometrica in functie de precizie?

Fara indoiala, fiecare mecanic are nevoie de o cheie dinamometrica performanta, cu o precizie foarte buna. Daca scula este mai mica, atunci precizia acesteia este mai mare.

De regula, asemenea dispozitive au o precizie de +/- 5%, dar sunt modele care ofera si o acuratete de doar +/- 1%.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cea mai buna cheie dinamometrica. Spor la cumparaturi!

Chei dinamometrice de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *