Cum alegi cea mai buna cheie franceza?

cea mai buna cheie francezaO cheie franceza este o scula extrem de folositoare pentru oricine, indiferent daca este folosita acasa sau de catre meseriasi, in diferite domenii de activitate. Ea este utilizata la strangerea sau desfacerea diverselor piulite, piese, subansamble, dar poate fi si un mijloc de sustinere in alte cazuri.

Fara indoiala, de multe ori te-ai confruntat cu o situatie dificila, cand ti s-a stricat bateria de la chiuveta, masina sau bicicleta. Atunci gandul te-a dus imediat la o cheie franceza, care inseamna un ajutor de nepretuit in orice locuinta.

In magazine, vei intalni numeroase modele, dar este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna cheie franceza, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la cheie franceza: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna cheie franceza in functie de deschidere?

Cheile franceze sunt de mai multe feluri in functie de marimea deschiderii, care poate fi: 150 – 200 mm, 250 – 300 mm etc.

Cheie franceza cu deschidere 150 – 200 mm – este un model obisnuit care este utilizat pentru desfacerea sau strangerea unor piulite, subansamble mai mici. De asemenea, poate fi un ajutor doar pentru prindere, cand se folosesc mai multe chei, simultan. Este utila atat acasa, cat si meseriasilor, in diverse activitati din constructii, instalatii, reparatii etc.

Cheie franceza cu deschidere de 250 – 300 mm – produsul are o deschidere maxima mai mare, ceea ce permite o gama larga de utilizari. Poate fi utilizata la diverse piese, subansamble, instalatii, calorifere, chiuvete, biciclete, dar si la autoturism.

Profită de Oferta actuală eMAG la cheie franceza: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna cheie franceza in functie de material?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unei chei franceze il reprezinta materialul din care este confectionata. Acesta poate fi otel, crom, vanadiu, aliaje etc.

Cheie franceza cromata – este un produs simplu confectionat din crom – vanadiu, cu capete polizate si un maner din plastic din 2 straturi. Dispune de un mecanism de reglaj al deschiderii, care poate fi de 200 mm, la maximum. Este rezistenta, ea putandu-se folosi atat in gospodarie, cat si de catre meseriasi, in diverse activitati. Are o singura parte de prindere.

Cheie franceza din otel – modelul este realizat din otel, un material foarte rezistent, cu doua parti de prindere, fiind avantajos pentru diverse pozitii de strangere sau slabire. Manerul este cromat si dispune de un sistem de reglaj, care permite deschiderea cheii, dupa necesitati.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la cheie franceza: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna cheie franceza in functie de model?

Cheile francize pot de doua feluri in functie de model, astfel: cu o deschidere si cu 2 deschideri.

Cheie franceza cu o deschidere – acest model este un model standard, putand avea diverse dimensiuni. Poti alege in functie de necesitati, dupa valoarea maxima a deschiderii, care poate fi, spre exemplu de 200 mm sau 300 mm. Este foarte utila in orice casa, dar si in trusele meseriasilor din orice domeniu de activitate.

Cheie franceza cu 2 deschideri – acest model este confcetionat, de regula din otel, fiind foarte rezistent in timp. Ea poate fi folosita in orice activitate, fiind de foarte buna calitate. Acest model are deschiderile pe lateral, avand o accesibilitate mai mare la piese si subansamble fata de cealalta varianta.

Cheie franceza de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Citeste si:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *