Cum alegi cel mai potrivit burghiu?

cel mai potrivit burghiuAtunci cand vorbim de un burghiu potrivit pentru a da niste gauri, pare simplu la prima vedere, insa este mult mai complicat, mai ales pentru cei neinitiati. Un burghiu este un accesoriu care este introdus in masina de gaurit, el fiind realizat din materiale dure, care rezista impactului.

Un burghiu potrivit este acela care se muleaza perfect pe tipul masinii de gaurit, dar si pentru scopul pe care il ai. Doresti sa faci gauri in perete, in lemn sau intr-o bucata de metal?

In magazine, vei intalni numeroase astfel de burghie, insa este destul de complicat sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta, in mod sigur, sa alegi cel mai potrivit burghiu, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la burghie: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai potrivit burghiu in functie de materialul suprafetei gaurite?

Burghiile pot fi de mai multe feluri in functie de tipul materialului suprafetei gaurite, astfel: beton, lemn, metal etc.

Burghiu pentru beton – este un model fabricat special pentru gaurirea peretilor din beton, dar si pentru caramida sau piatra. Varful burghiului este consolidat cu tungsten, un material dur, care poate rezista duritatii betonului. Trebuie specificat faptul ca acest burghiu este folosit la masinile de gaurit cu percutie, care dispun de o forta superioara celor clasice.

Burghiu pentru lemn – modelul poate fi folosit atat pe masinile de gaurit normale, cat si la cele cu percutie. Acesta are un varf subtire situat la mijlocul taisului, care are si rolul de centrare, cat si de gaurire. In general, acest model este confectionat din crom-vanadiu.

Burghiu pentru metal – acest model este unul clasic din otel de duritate superioara si este denumit HSS (de la denumirea in engleza high speed steel). El se poate utiliza la majoritatea metalelor, precum fier, fonta, aluminiu, cupru, la otel, materiale plastice etc.

Profită de Oferta actuală eMAG la burghie: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai potrivit burghiu in functie de tipul mandrinei masinii de gaurit?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui burghiu il constituie tipul mandrinei masinii de gaurit, care poate fi: SDS sau SDS-plus.

Burghiu pentru mandrina manuala – produsul este specific pentru masinile de gaurit prevazute cu mandrina SDS cu prindere manuala. Capatul cilindric al burghiului se introduce in mandrina, apoi se strange in sensul acelor de ceasornic.

Burghiu pentru mandrina automata – acest produs este conceput pentru masinile de gaurit cu mandrina tip SDS-plus, la care burghiul se introduce si este fixat automat, fara a mai fi nevoie de strangerea lui. Capatul burghiului care intra in mandrina este prevazut cu doua canale, care ajuta la prinderea fixa in mandrina.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la burghie: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai potrivit burghiu in functie de diametru si lungime?

Alte aspecte esentiale pe care sa le iei in consideratie atunci cand alegi un burghiu sunt diametru si lungimea acestuia.

Astfel, poti alege cele mai intalnite si folosite burghie de pe piata, spre exemplu cu diametre de 3, 6, 8, 12, 15 mm sau mai mari, in functie de necesitatile tale. Apoi, va conta lungimea de lucru a burghiului, pentru a realiza gaurile cu adancimea dorita.

Astfel, spre exemplu daca vrei sa dai o gaura de 6mm, cu o adancime de 30-40 mm, atunci poti achizitiona un burghiu clasic cu diametru de 6 mm si lungimea de lucru de 57 mm.

Burghie de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *